Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Járvány: közleményt adott ki a nyíregyházi városháza

| 2020. 09. 09. | 13:26:00
A bölcsődék, óvodák esetében nyomatékosítják az eljárásrendet.
Járvány: közleményt adott ki a nyíregyházi városháza
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Népegészségügyi Központ a területi szakhatósággal közösen, a kontaktkutatást követően megvizsgálja, hogy milyen intézkedés szükséges az adott intézményben – közölte a nyíregyházi önkormányzat szeptember 9-én a bölcsődékben, óvodákban észlelt koronavírus-fertőzésekkel összefüggően. 

– Egyedi, intézményre vonatkozó döntést az Operatív Törzs hozhat, amelynek egyik formája lehet a tantermen kívüli, digitális munkarend elrendelése egy, vagy több osztályra, csoportra. Óvodák, iskolák estén a rendkívüli szünet elrendeléséről nem a fenntartó, hanem az Oktatási Hivatal dönt – hangsúlyozták.

Amennyiben a nyíregyházi operatív munkacsoporthoz, a polgármesterhez az óvodák, vezetőjétől jelzés érkezik valamely dolgozó vagy gyermek megfertőződéséről, az intézményvezetők a terjedés megakadályozása érdekében tájékoztatják a szülőket. Arra is kérhetik őket, hogy a további intézkedésékig ne vigyék a gyerekeket az intézménybe.  

A közlemény arra is kitér, hogy ha egy nevelési-oktatási intézményben átmenetileg elrendelik a tantermen kívüli, digitális munkarendet vagy a rendkívüli szünetet, a gyermekfelügyeletet meg kell szervezni a szülők támogatása érdekében. Ha ez objektív okokból nem valósulhat meg, a gyermekfelügyeletről a fenntartó gondoskodik, ekkor a gyermekétkeztetést szintén biztosítania kell.

A szülőnek is jeleznie kell!

Az önkormányzat leszögezte: intézményeiket tekintve fel vannak készülve a járvány szélesedésére, a terjedés megakadályozást pedig a lehető leggyorsabb intézkedésekkel gátolják.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 11 témakörben és 70 pontban határozza meg az óvodák, iskolák teendőit koronavírus-fertőzés gyanúja esetén, a helyi intézmények ezt a fenntartótól végrehajtják. Volt már hír arról, hogy a tanév kezdete előtt megtörténtek a fertőtlenítő nagytakarítások és eljutottak a nyíregyházi óvodákba, iskolába az Operatív Törzs biztosította felület-és kézfertőtlenítő szerek. Emellett maguk az intézmények is folyamatosan szerzik be ezeket a higiéniás szereket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés