Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi milliárdos tagadja az ellene felhozott vádakat

| 2020. 10. 15. | 22:13:00
Álláspontja szerint a vele szemben fennálló haragos viszony miatt tett ellene feljelentést a vállalkozó.
A nyíregyházi milliárdos tagadja az ellene felhozott vádakat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék október 15-én tartott előkészítő ülést a vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolt nyíregyházi cégvezető, Bige László ügyében.

[Beillesztett cikk: Vádat emeltek Bige László nyíregyházi milliárdos ellen]

Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője közölte: a vádirat szerint B.L.T. vádlott – aki egy részvénytársaság elnök-vezérigazgatója, s több kft. is üzleti érdekeltségébe tartozik - 2006-2007-től üzleti kapcsolatban állt cégein keresztül egy vegyiáru nagykereskedelemmel is foglalkozó kft. ügyvezetőjével.

2009. őszén a vádlott felajánlotta a vállalkozónak, hogy nagy mennyiségű terméket ad át részére letéti szerződés alapján, amit a széles vevőkörrel rendelkező vállalkozó számla nélkül, a piaci ár alatt értékesíthet tovább azzal a feltétellel, hogy az ebből befolyt összeget a vállalkozó visszajuttatja a vádlottnak.

Az ajánlat arról is szólt, hogy a vádlott cége – a tárolás alatt bekövetkezett minőségromlásra hivatkozva - az átadott termékeket leértékeli, azaz kedvezményes áron számlázza majd ki a vállalkozó részére, így a vállalkozó Kft-je is haszonhoz juthat.

A vád szerint a megállapodás alapján 2010. januártól - októberig a vállalkozó a vevők részére készpénzért, számla nélkül több ezer tonna terméket értékesített, és az így befolyt pénzből 135.400.000 forintot átadott a vádlottnak.

Ezután a vállalkozó reklamációs levelet írt, melyben minőségi hibára hivatkozással 50 százalékos árengedményt kért. Ez alapján a vádlott utasítására a részvénytársaság kedvezményes áron számlázta ki a vállalkozónál letétben lévő termékeket.

A bíróság előtt a csütörtöki előkészítő ülésen a vádlott tagadta, hogy a vállalkozónak árengedményt ígért valótlan minőségi kifogásra hivatkozással és azt is, hogy számla nélküli értékesítésből származó pénzt vett át tőle. Álláspontja szerint a vállalkozó a vele szemben fennálló haragos viszony miatt tett ellene feljelentést. Ezen túlmenően a vádlott megjelölte azokat a személyeket, akiket tanúként kér kihallgatni az ügyben és további szakértők bevonását is indítványozta.

A bíróság 2021. február 9-11-én tárgyaláson folytatja az eljárást, ahol a vádlott, tanúk és szakértők meghallgatása várható.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés