Hirdetés

Csak az maradhat a nyíregyházi kollégiumban, akinek nyomós oka van rá

2020.11.19. 14:14

Csak az maradhat a nyíregyházi kollégiumban, akinek nyomós oka van rá
(Fotó: illusztráció, nyf.hu)

A maszkviselés bel- és szabadtéren is kötelező.

Hirdetés

A Nyíregyházi Egyetem Campus Kollégiuma az egyetemi hallgatók számára bezárt, akiknek november 15-ig kellett kiköltözniük. A Nyíregyházi Egyetemen jelenleg távolléti oktatás zajlik. Azon hallgatók, akik kérelmezték, külön rektori engedéllyel maradhattak a kollégiumban – tájékoztatott a Nyíregyházi Egyetem. 

A határon túli és külföldi diákok, a hatósági házi karantén-kötelezettséget a kollégiumban teljesítők számára, továbbá a duális- és kooperatív képzésben, valamint egyéb gyakorlaton személyes jelenléttel részt vevők számára a Campus Kollégiumban tartózkodás a továbbiakban is biztosított. Ehhez hivatalos kérelmet kellett leadniuk a hallgatóknak, melyek elbíráslásáról a rektor döntött.

A Nyíregyházi Egyetem kollégiumaiban 307 magyar és 6 külföldi hallgató lakik, közülük 38-an kérték a kollégiumban való maradást, és csak három kérelmét utasították el. Ők, valamennyien, akik a veszélyhelyzet idejére kaptak bent maradási lehetőséget 2020. december 11-ig maradhatnak a kollégiumban, kivéve a gyakorlaton résztvevő hallgatókat, akik a gyakorlat idejére kapták az engedélyt, a gyakorlat lejártával el kell hagyniuk a kollégiumot.  

A vírushelyzetre való tekintettel felhívták a kollégiumban maradó hallgatók figyelmét, hogy a Nyíregyházi Egyetem területén látogatót, szállóvendéget, valamint üres hallgatói kollégiumi férőhelyen vendéget tilos fogadni. A maszkviselés a Nyíregyházi Egyetem egész területén (mind a bel- és szabadtéren) kötelező. A kollégiumba történő belépéskor a megszemélyesített szobakártya felmutatása kötelező, kollégiumi portán minden esetben hőmérséklet mérés történik. 

 

Hirdetés

Hirdetés