Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Létszámstop a leglátogatottabb nyíregyházi piacon

| 2020. 11. 23. | 15:20:00
A NYÍRVV mindent mentesz, hogy tartani tudjuk a védőtávolságot - a többi rajtunk is múlik.
Létszámstop a leglátogatottabb nyíregyházi piacon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Aki az elmúlt hét végén vásárolt a nyíregyházi Búza téri piacon, már tapasztalhatta, hogy jóval tágasabb a hely a sorok között.

Ez azért van, mert a NYÍRVV Nonprofit Kft. a Búza téri piaccsarnok külső fedett részén az árusító asztalok átrendezésével, és mintegy 170 asztal elszállításával előkészítette az árusok és a vásárlók közötti 1,5 méteres védőtávolság megtartásához szükséges területet, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében. November 21-én már így várták a vásárlókat a csarnok mögötti, fedett részen.

Mint a társaság honlapján olvasható, ezt az állapotot december elejéig tartják fent, ezt követően elkezdődik a fenyőfaárusítás, melynek helyét az ajánlott távolság megtartásával fogják kijelölni.

A Tokaji út 4. szám alatti Vásártéren (ismertebb nevén a "KGST-picon") polgármesteri határozat alapján a látogatók száma egyidejűleg nem haladhatja meg a 400 főt.

A határozat betartása érdekében a Vásárteret kizárólag a Tokaji út felőli gépjárműforgalom előtt nyitott bejáratokon lehet megközelíteni mind gépjárművel, mind gyalogosan. A hétvégenként megszokott kétsávos beengedési rendszer helyett csak egysávos, lassított beléptetést biztosítanak Vásártér területére.

Az intézkedéseket a 400 fő látogatószám kontrollálása, a megfelelő távolságtartás és biztonságos vásárlás érdekében vezették be.

Magyarul: a társaság mnden tőle telhetőt megtesz azért, hogy mi, vásárlók betarthassuk a biztonságos, minimum 1,5 méteres védőtávolságot. Rajtunk is múlik, sikerül-e. Mindenkinek be kell látnia, jut elég répa a húslevesbe akkor is, ha nem toporog a sorban előtte álló sarkában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés