Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Borjúfókákat adományozott a Nyíregyházi Állatpark

| 2020. 12. 21. | 19:29:00
Kuksza és Beni Palicson szaporodik tovább.
Borjúfókákat adományozott a Nyíregyházi Állatpark
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy borjúfóka tenyészpárt adományozott a Nyíregyházi Állatpark a palicsi állatkertnek. Kuksza és Beni, a borjúfóka (Phoca vitulina) tenyészpár utolsó képei a Nyíregyházi Állatpark fókamedencéje partján készültek december 21-én.

A Nyíregyházi Állatparkból hétfőn indult el a 18 éves Kukszát és párját, a 19 éves Benit szállító kamion. Az adománnyal a palicsi állatkert korábban elpusztult borjúfókáit szeretnék pótolni.

A Nyíregyházi Állatpark rendkívül fontos küldetésének tekinti, hogy a határon túli magyar lakta területek állatkertjeivel is jó kapcsolatot ápoljon, és segítse a működésüket. Így, amikor megtudtuk, hogy a szerbiai Palics Állatkertjében elpusztultak a borjúfókák, a segítségükre sietettünk - közölte a park sajtószóvivője, Petró Zsuzsa. - Így kerül Kuksza és Beni - akiknek már többször volt a Nyíregyházi Állatparkban borja - Palicsra.

A szálllítást több hónapnyi „papírmunka” és tréning előzte meg - avatott a részletekbe. A nyíregyháziak a palicsi kollégákkal a takarmány és vitaminadagok mellett egyeztettek a tréningezés rutinjáról is, és felkészítették a párt a „beládázásra”, és az utazásra.

Az állatok jó kezekben lesznek hiszen a korábbi években a palicsiak már többször ellátogattak Nyíregyházára, tapasztalatcserére, így remélik, a fókapár ugyanolyan jól érzi majd magát Szerbiában, mint Sóstón.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés