Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ruhafogassal fojtogatta, majd leszúrta apját Nyíregyházán

| 2021. 01. 05. | 09:41:00
2009 őszén történt, most emeltek vádat. 14 évet kér az ügyészség.
Ruhafogassal fojtogatta, majd leszúrta apját Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Alkohol és gyógyszer hatása alatt támadt ismerősére egy 23 éves nyíregyházi férfi, és a vitába beavatkozó édesapját egy ruhafogassal fojtogatta, majd késsel mellkason szúrta.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádirata szerint a vádlott édesapja a nyíregyházi családi házába befogadott egy helyi családot, akik az emeleti részen laktak. A vádlottnak megtetszett a család 15 éves lánya, akihez közeledni próbált, de kapcsolat nem alakult ki közöttük. 2019. november 6-án éjjel ittasan és bódító hatású gyógyszerek bevétele után a vádlott megérkezett édesapja házához, ahol az emeleten találta a lány alvó bátyját. A férfit lerántotta a szőnyegre, és közben megöléssel fenyegette, mert úgy gondolta, hogy felelős azért, hogy a húgával nem sikerült közelebbi viszonyba kerülnie. Fojtogatta a lány bátyját, többször ököllel meg is ütötte. A dulakodásra a földszintről feljött a vádlott édesapja. A vádlott ekkor az apjára támadt, őt megöléssel fenyegette, miközben levitte a földre, mellkasára ült, majd többször megütötte. Magához vett egy fémből készült ruhafogast, amit a földön fekvő édesapja nyakához szorított. A családtagok közbeavatkozására hagyta abba a bántalmazást.

Kis idő elteltével a vádlott egy 20 centi pengehosszú késsel mellkason szúrta az apját. Ezt követően Kótajba autózott, ahol a rendőrök egy órán belül elfogták. A vádlott édesapja másnap a kórházban elhunyt.

Az ügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja a letartóztatásban lévő férfit. Amennyiben beismerő vallomást tenne a vádlott és nem kérné a tárgyalás megtartását, a megyei főügyészség szerint 14 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra és 2 év járművezetéstől eltiltásra kellene ítélni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés