Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics: át szeretnék kelni a folyón

| 2021. 03. 07. | 10:19:00
A horvát nem a mumusa.
Fucsovics: át szeretnék kelni a folyón
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics Márton szintet szeretne lépni az 1,12 millió euró (403,5 millió forint) összdíjazású rotterdami keménypályás férfi tenisztorna megnyerésével. A világranglista 59. helyezettje – aki 15 órakor vív döntőt Hollandiában – az MTI-nek adott nyilatkozatában először a szombati elődöntőt elevenítette fel, amelyet 6:4, 6:1-re nyert meg a papíron esélyesebb horvát Borna Coric ellen.

– A korábbi három mérkőzésünkön kikaptam tőle, de nem mondanám őt mumusomnak. Máskor is adódott már lehetőség, hogy legyőzzem, de akkor nem sikerült, most igen. Azt hiszem, hogy a játék minden elemében jobb voltam, nagyon jó taktikával léptem pályára, amit sikerült megvalósítanom

– mondta a magyar Davis Kupa-válogatott vezére, aki remek formában játszik az Ahoy Arenában. – Nem panaszkodom, jól ment a játék. Coric kereste rajtam a fogást, de nem engedtem, hogy megtalálja. Jobb voltam, sok labdát ütöttem középre, és igyekeztem nem hibázni" – elemezte az 1 óra 25 perces meccset. Élete első ATP 500-as kategóriájú fináléjában a negyedik kiemelt orosz Andrej Rubljov vár rá, akivel 2/1-re áll a mérlege: a 2016-os barcelonai torna selejtezőjében és 2017-ben a budapesti Davis Kupa-párharc során ő győzött, tavaly a Roland Garros nyolcaddöntőjében viszont a moszkvai teniszező bizonyult jobbnak.

– Tudom, hogy Rubljov mostanában fantasztikusan játszik, ma 18 óra körül majd megmondom, hogy milyen a formája. Nagyon jó játékos, de úgy érzem, hogy megérkeztem a folyóhoz, és már át szeretnék kelni rajta...

– mondta Fucsovics, aki döntőbe kerülésével máris 13 helyet javítva a 46. az élő világranglistán, diadalával pedig a 37. helyre ugorhat.

A világranglistán 8. Rubljov sorozatban 19 győztes meccsnél tart ATP 500-as tornákon. Ilyen kategóriájú viadalon legutóbb tavaly februárban, a dubaji negyeddöntőben kapott ki, azóta Hamburgban, Szentpéterváron és Bécsben is diadalmaskodott. Ez 2009 óta a harmadik leghosszabb sikerszéria a 28 győzelmet számláló Roger Federer és a 21-ig jutott Andy Murray mögött, holtversenyben Rafael Nadallal és a 19-ig kétszer is eljutott Federerrel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés