Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Karácsonyfákat ültettek el Nyíregyházán

| 2021. 03. 29. | 18:00:00
Ligetben fejlődnek a fenyők, amelyek túlélték az ünnepet.
Karácsonyfákat ültettek el Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyre többen gondolják azt, hogy a fák életének megmentése érdekében nem kivágott, hanem gyökeres fenyőt vásárolnak karácsonyra. (Vagy műfenyőt, és akkor évekre megoldódik ez a kérdés is.)  

Sokan a saját kertjükben vagy környezetükben ültetik el a gyökeres fenyőt, de többen vannak, akiknek ez a lehetőség nem adott, ezért is örvendett népszerűségnek már első alkalommal a város új akciója, melyet idén év elején hirdettek meg.

Nyíregyháza önkormányzata az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a NYÍRVV Nonprofit Kft. közös kezdeményezésében akciót hirdettek Ültess egy karácsonyfát! címmel.

A már hosszú évek óta népszerű „Karácsonyfáért ajándék” elnevezésű nyereményjátékot idén bővítették gyökeres fenyővel. Január 4. és január 16. között lehetett átadni a fenyőket a városüzemeltető cégnek.

A beérkezett gyökeres fenyőfákat a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakszerű gondozása után a napokban ültették el egy újonnan kialakított fenyőligetbe. Az akcióben 34 gyökeres fenyő gyűlt össze.

A NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai úgy ítélték meg, hogy a több mint 30 gyökeres fának a méltó helye a Bujtosi Városligetben lehet, mely a remények szerint az évek alatt egy csodás fenyőligetté gyarapszik.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés