Újraindulnak a közlekedési vizsgák Magyarországon

2021.04.16. 17:27

Újraindulnak a közlekedési vizsgák Magyarországon
(Fotó: illusztráció)

Nyíregyházán és megyeszerte előbb az elmaradt vizsgákat pótolják.

Hirdetés

Hirdetés

Hétfőtől, április 19-től, újraindulnak a közlekedési vizsgák – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken. Így tehát megint lehet vizsgázni a közúti, a vasúti, a hajózási és a drón területen is. Hétfőtől a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodáiban a járványügyi előírások betartásával ismét lehetővé válik a személyes ügyintézés is.

Első körben a korábban lemondott közlekedési vizsgákat bonyolítják le, az érintett ügyfelek kiértesítése folyamatban van. Ők a leállás előtt beadott jelentkezésük alapján, a már megfizetett díj ellenében vehetnek majd részt az újrainduló vizsgákon, vizsgálatokon és utánaképzéseken. A vizsgázók elsődlegesen a képzőszervek útján kapnak tájékoztatást az új időpontokról.

A KAV csak ott fog vizsgákat, vizsgálatokat és utánaképzéseket lebonyolítani, ahol járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tud teremteni. A részvételhez kötelező mindenkinek szájmaszkot viselni. A vizsga helyszíneken kézfertőtlenítőt biztosítanak. A védőtávolság betarthatósága érdekében korlátozzák az egyszerre vizsgázók számát. Aki a vizsgáját aznap lemondja, neki ingyenes biztosítanak új időpontot.

 

közlekedésjogosítványautóvezetés

Hirdetés

Szóljon hozzá!