Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szabolcsi honatyáknak a magyar átlagbér kevés lenne üzemanyagra

Igaz, a megyénk messze van Budapesttől
A szabolcsi honatyáknak a magyar átlagbér kevés lenne üzemanyagra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2020-ban összesen 153 millió, idén április végéig 46 millió forintot költöttek a közpénzből feltöltött benzinkártyáikról. A Blikk által az országgyűléstől kikért listából kiderült, 199 képviselőből 125 használja rendszeresen tankoláshoz a kártyáját.

A Top 10-ben több szabolcsi képviselő is szerepel. Rögtön a 4. legtöbbet autózó képviselő, a fidezses Tilki Attila, a megye Vásárosnamény központú választókerületének egyéni országgyűlési képviselője, aki 3,14 millió forintért tankolt másfél év alatt. Apáti István (Mi Hazánk) 2,922 millió forinttal a lista hatodik helyét szerezte meg. Gyüre Csaba, a Jobbik alelnöke, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke is az autóban tölti a fél életét, ennek az ára: 2,847 millió forint másfél év alatt. A nyírbátori központú választókerület képviselője, Simon Miklós csípte el a 10. helyet 2,676 millió forinttal.

Üzemanyagkártyát az a képviselő kaphat, aki nem kap szolgálati autót állami tisztségéért. Meg kell jelölnie azt az autót, amit ő és családtagja használni fog. A kártya keretét sávos rendszerben számítják ki, lakhely szerint: egy budapesti képviselő például havi 2500 kilométerre elegendő üzemanyag értékét kapja meg, míg egy, a fővárostól több mint 300 kilométerre élő honatya esetében ez már 6500 kilométer.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés