Büntetőeljárás indult az ejtőernyős balesettel kapcsolatban Nyíregyházán + FRISSÍTVE

Szabolcsihír

2021.05.10. 09:53

Büntetőeljárás indult az ejtőernyős balesettel kapcsolatban Nyíregyházán + FRISSÍTVE
A kép illusztráció (pixabay.com)

A 49 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

Hirdetés

Hirdetés

Mint arról röviden már beszámoltunk, lezuhant egy ejtőernyős május 8-án Nyíregyházán. A Szabolcsihír édeklődésére a baleset körülményeiről Fedor Rita r. őrnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az alábbi választ adta:

"Ejtőernyős szenvedett balesetet május 8-án Nyíregyházán. A Nyíregyházi Repülőtérről szállt fel társaival az ejtőernyős, és gyakorló ugrást hajtottak végre.

A 49 éves budapesti lakos ejtőernyője eddig tisztázatlan okból eredően nem megfelelően nyílt ki, és a landolást nem tudta irányítani.

A férfi Nyíregyházán, egy, a Westsik Vilmos utca melletti szántóföldre zuhant, és ennek következtében súlyos sérülést szenvedett.

A baleset körülményeit a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya légi közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás keretében vizsgálja.

A rendőrök a közelben voltak, és gyorsan a helyszínre értek, de civilek már addigra voltak ott, és segítettek" - tette hozzá a sajtószóvivő.

Frissítés: megkerestük az Országos Mentőszolgálatot is a szombati balesettel kapcsolatban. 

"A helyszínre riasztott mentőegység egy 50 év körüli férfit talált, aki az eset következtében könnyebb sérüléseket szenvedett. Megfigyelés és további vizsgálatok céljából, stabil állapotban kórházba szállítottuk"

- közölte érdeklődésünkre Prisznyák-Gyuró Sára kommunikációs szervező.

Hirdetés

Szóljon hozzá!