Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kezdődik a gyilkos orvos büntetőpere Nyíregyházán

| 2021. 05. 01. | 14:01:00
Lelőtte volt szerelmét.
Kezdődik a gyilkos orvos büntetőpere Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Május 3-án és május 7-én is tárgyalást tart – tanúk meghallgatásával – a Nyíregyházi Törvényszék Dr. S. D. román orvos büntetőügyében. A vád előre kitervelten, aljas indokból több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete.

A vádirat szerint a román állampolgárságú vádlott 2012-ben ismerkedett meg az orosi sértettel, akivel érzelmi kapcsolatba került. A sértett 2013-ban kezdeményezte a férjével való házassága felbontását is, azonban később meggondolta magát, és úgy döntött, hogy férjével marad. Ezt a vádlott nem fogadta el, folyamatosan kereste személyesen, telefonon és e-mail-ben is a sértettet, szerette volna kapcsolatukat helyreállítani.

A vádlott a visszautasításba nem tudott belenyugodni, ezért elhatározta, hogy leszámol az asszonnyal és annak férjével is.

2016. augusztus 31- én – a korábban nyíregyházi „KGST” piacon vásárolt – pisztollyal a sértettek lakóházának közelébe autózott, majd onnan kerékpárral közelítette meg a házat, elrejtőzött és várakozott. Amikor az asszony hazaért, a vádlott követni kezdte, majd bejárati ajtónál előrántotta fegyverét, és a házaspárra lőtt. Ezután a férfi kerékpárját berakta a gépkocsiba, majd Romániába menekült, ahol másnap európai elfogatóparancs alapján fogták el a rendőrök.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés