Leszakadt az ég Nyíregyházán

Ehnnyi vizet

Szabolcsihír

2021.05.12. 21:39

Leszakadt az ég Nyíregyházán
Fotók: Facebook

Számítani lehetett rá, mert a jött a riasztás.

Hirdetés

Hirdetés

Hatalmas mennyiségű csapadék zúdult le május 12-én, szerdán, kora este Nyíregyházán. Közel két órán keresztül szakadt az eső, hol kisebb, de főképp nagyobb intenzitással.

Az egész napi kellemes, kora nyárra emlékeztető időjárás sokakat csábított a szabadba munka után, többen pedig kerti grillpartihoz készülődtek, hisz rég volt ilyen csodás idő mostanában. Egész nap varázslatos idő volt végre, csak néhány bárányfelhő úszott át az égen.

Aztán egyszer csak jött a záporra, zivatarra figyelmeztető riasztás, és az előrejelzés ezúttal kicsit sem tévedett. Nem sokkal hat óra után hirtelen leszakadt az ég a város felett, szétverve az összes szabadtérre tervezett programot. Mindenki pánikszerűen igyekezett haza. Hol függőlegesen, hogy a szél miatt szinte vízszintesen szakadt az eső. Húsz méternyi úton is ronggyá lehetett ázni - ez épp annyi távolság, hogy az ember a kocsiból a lakásba érjen.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a csatornák ezúttal sem győzték elvezetni a hatalmas mennyiségű vizet, így több utca is folyóvá változott, megbénítva ezzel a közlekedést.

A közösségi oldalak megteltek fotókkal. Az Örökösföldön úszkáltak a járművek, többen posztoltak képet, videót arról, hoy a lakótelepen megnyílt a strand. Borbányán is kényelmesebb lett volna csónakba szállni, és a Kossuth utca ezúttal is elesett az esővel vívott harcban. A Szegfű utcáról, ahol rendszeresen gondot okoz a csapadékvíz elvezetése, még nem láttunk fotókat, de ami késik, nem múlik, nem lepődnénk meg, ha ott is inkább a kajakot javasolnák a közlekedésre.

Cs.K.

Galéria

Hirdetés

Szóljon hozzá!