Letartóztatták a férfit, aki a házigazdától cigarettát kért, majd kirabolta Nyíregyházán

Szabolcsihír

2021.05.07. 14:01

Letartóztatták a férfit, aki a házigazdától cigarettát kért, majd kirabolta Nyíregyházán
Illusztráció: pixabay.com

Nem először áll bíróság elé a férfi.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója május 7-én rablás bűntette miatt egy hónapra elrendelte G.L. gyanúsított letartóztatását - közölte Resán Dalma sajtószóvivő.

A megalapozott gyanú szerint a férfi május 5-én Nyíregyházán, az esti órákban bement a sértett lakásába, és cigarettát kért tőle. A sértett közölte, hogy nincs cigarettája, mire a gyanúsított felszólította, hogy maradjon ülve, míg ő értékek után kezdett kutatni a lakásban. A gyanúsított a fürdőszobában megtalálta a sértett horgászfelszerelését, amivel távozni akart, de a sértett felszólította, hogy ne vigye el. Ekkor a gyanúsított

hasba rúgta, és több alkalommal ököllel megütötte a sértettet, majd a 30 ezer forint értékű horgászfelszereléssel együtt távozott a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyben a nyomozás folyamatban van.

A gyanúsított büntetett előéletű, több alkalommal volt már büntetve hasonló – erőszakos jellegű és vagyon elleni – bűncselekmények elkövetése miatt, továbbá jelenleg is folyik vele szemben egy másik büntetőeljárás. A gyanúsított munkanélküli, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik.

Ezek alapján, a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a sértettet vagy más tanúkat jogellenesen befolyásolna, megfélemlítene, és ezzel veszélyeztetné a bizonyítást, vagy újabb bűncselekményt követne el. Mivel a megalapozott gyanú tárgyát képező bűncselkemény akár 8 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel is büntethető, fennáll továbbá a veszélye annak is, hogy a férfi a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől. Mindezekre tekintettel a bíróág elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges mivel azt az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene. A jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék fogja meghozni.

Hirdetés

Szóljon hozzá!