Megtámadtak egy pénzszállítót Nyíregyházán + FRISSÍTVE

Szabolcsihír

2021.05.25. 14:12

Megtámadtak egy pénzszállítót Nyíregyházán + FRISSÍTVE
Fotók: Facebook

Mátészalkán mindenkit megállítanak a tejiparnál. Vajon arra menekült a rabló?

Hirdetés

Hirdetés

Fényes nappal megtámadtak egy pénzszállítót Nyíregyházán május 25-én, kora délután. Örökösföldön, a Móra Ferenc Általános Iskola közelében lévő takarékpénztárnál történt az eset. A takarék elköltözött onnan, viszont az atm még ott van - mint kiderült -, tehát mégis igaz az a feltételezés, miszerint a pénzszállító alkalmazottja az atm-et szerette volna feltölteni, akkor érte a támadás.

Szemtanúk beszámolója szerint rendőrök helyszínelnek a Fazekas János téren, és a helyszínen van egy mentőautó is. Azt nem tudni, megsérült-e valaki. Többen úgy tudják, a rabló elvette a pénzszállító fegyverét.

Közben Mátészalkán nagyszabású rendőri akció kezdődött, még nem tudni, összefüggésben van-e a Nyíregyházán történtekkel. Az biztos, hogy minden, a városba bejövő autót megállítanak a tejiparnál.

Az esettel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletének, amint megkapjuk a válaszokat, frissítjük a cikket.

Frissítés: A rendőrség a rablással kapcsolatban rövid közleményt adott ki. E szerint: "a rendőrségre 2021. május 25-én 12 óra 38 perckor érkezett bejelentés, mely szerint Nyíregyházán az egyik pénzszállító alkalmazottját megtámadták, bántalmazták és a nála lévő pénzt elvitték. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, és jelenleg is nagy erőkkel keresik az eddig ismeretlen tetteseket."
Fotó: police.hu

Arról nincs információ, hogy a mátészalkai ellenőrzésnek van-e köze a rabláshoz. Nem fegyveres támadás volt, és fegyvert sem vitt el a támadó. Az biztos, hogy nagy erőkkel keresik. A bántalmazásban a pénzszállító alkalmazottja megsérült, azt nem tudjuk, súlyos-e a sérülése, mindenesetre mentőt hívtak hozzá.

Nyilván nagy riadalmat keltett a rablás híre, sőt, már maga a nagy szirénázás a lakótelepen, különösen a közeli általános iskolában, ahol még javában tartott a tanítás.

Frissítés 15:55: az Országos Mentőszolgálat munkatársa, Prisznyák-Gyuró Sára kommunikációs szervező az alábbi tájékoztatást adta érdeklődésünkre a megtámadott pénzszállítóról:

"a helyszínre riasztott mentőegység egy fiatal férfit talált, aki az eset következtében könnyebb sérüléseket szenvedett. Ellátást követően stabil állapotban kórházba szállítottuk" 

A Tények információi szerint hárman követték el a rablást, a rendőrség hajtóvadászatot indított a támadók ellen.

rablás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés