Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Uniós támogatásból újul meg a nyugdíjasház Nyíregyházán

| 2021. 05. 06. | 19:51:00
A Continental Aréna napelemeket kap.
Uniós támogatásból újul meg a nyugdíjasház Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jó ütemben halad Nyíregyházán a Csaló köz 11-13-15. szám alatt található nyugdíjasház energetikai korszerűsítése, ahol Kovács Ferenc polgármester május 5-én személyesen ellenőrizte a munkálatokat. Nyíregyháza önkormányzata bruttó 247 millió forint, 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert az „Nyíregyháza, Csaló közi nyugdíjasház és a Continental Aréna energetikai fejlesztése” című pályázat megvalósítására.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában valósul meg.

Az önkormányzati tulajdonú épületek meghatározó része energetikailag elavult, üzemeltetése költséges, így korszerűsítésük elengedhetetlen. A beruházás elsődleges célja az energiára fordítandó költségek jelentős csökkentése. A fejlesztéssel érintett épületek energetikai osztályba sorolása javul. Kovács Ferenc a helyszíni bejáráson kiemelte: „Az önkormányzati intézményrendszer energetikai korszerűsítése tovább folytatódik. Nyertünk 247 millió forintos forrást, amit a nyugdíjas ház felújítására és a Continental Aréna napelemekkel való fejlesztésére fordítunk. Folyamatosan újítjuk fel és korszerűsítjük energetikailag az önkormányzati intézményrendszer régi épületeit.

Az elmúlt években felújítottuk az összes óvodát és bölcsődét, több szociális intézményt, s most kerülhetett sor a nyugdíjas házra, ahol 71 lakásban idős, nyugdíjasok élnek.

Teljes homlokzati szigetelés, nyílászárók cseréje is megvalósul annak érdekében, hogy a rezsiköltségek csökkenjenek, a komfortérzet nőjön és szebb legyen ez a három háztömb. A munkálatok jól haladnak, már látszanak az eredmények. Ezen kívül még 8 helyszínen zajlik a városban energetikai felújítás, köztük a Bessenyei téri önkormányzati ingatlannál is, ahol 81 szociális bérlakás van. Vannak még feladataink ezen a területen, szeretnénk teljeskörűvé tenni a felújítási programot, és már nem vagyunk ettől messze.” A Csaló köz 11-13-15. szám alatt található nyugdíjasházban a homlokzati nyílászárók cseréje, mintegy 5040 négyzetméteren a homlokzat hőszigetelése, és az épületek lapostető vízszigetelése is megvalósul. A kivitelezés a tervezett ütemezés szerint zajlik.


Mindhárom épület esetében elkészült a lapostetők szigetelése, már megvalósult a 13-15. szám alatti épületek homlokzati hőszigetelése, a nyílászárók egy részét is kicserélték. Jelenleg a 11. szám alatti épület homlokzati hőszigetelése, valamint ezzel párhuzamosan a nyílászárók cseréje zajlik. A kivitelezés várható befejezése ez év júliusa. A kivitelezési költsége (bruttó): 186.320.659 Ft

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés