Veszélyeztette 4 hónapos gyermekét a dühös apa, Nyíregyházán állítják bíróság elé

Szabolcsihír

2021.05.10. 16:29

Veszélyeztette 4 hónapos gyermekét a dühös apa, Nyíregyházán állítják bíróság elé
Betette a magatehetetlen gyereket az anyósülésre, majd elhajtott (illusztráció: pixabay.com)

Az anyát pedig rángatta, rugdosta.

Hirdetés

Hirdetés

Kiskorú veszélyeztetésének bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a 20 éves férfit, aki előbb gépkocsijában az anyósülésen szállította 4 hónapos gyermekét, majd bántalmazta a kislány édesanyját.
Az üggyel kapcsolatban Szilágyi László sajtószóvivő a Szabolcsihírnek elmondta: a vádirat lényege szerint a szülők nem éltek házasságban, azonban szerelmi kapcsolatukból született egy kislányuk, akit az édesanya nevelt.

Az édesapa, azaz a vádlott rendszeresen látogatta a gyermeket, de nem volt felhőtlen a kapcsolata az anyával, mert a nő gyermektartásdíjat követelt tőle, valamint kezdeményezte, hogy a bíróság a szülői felügyeleti jogot teljes egészében neki ítélje meg.

Ilyen előzmények után az elmúlt év nyarán a vádlott ismét felkereste a lakásán a gyermekét és annak édesanyját.

Vitatkoztak, majd a vádlott a gyermeket kivitte a karjaiban a gépkocsihoz, és néhány perc fotózkodás után elhajtott vele.

Az anya telefonhívására visszatért a családi házhoz. A gyerek a gépkocsi jobb első ülésén feküdt, de nem volt a babahordozóban, semmilyen módon nem rögzítette a kicsit a vádlott.

Újabb vita támadt a vádlott és a gyermek édesanyja között, melynek során a vádlott ököllel többször megütötte a nő fejét, majd

akarata ellenére megragadta a nő kezét, bedobta a gépkocsi hátsó ülésére, és rázárta az ajtót. Mindeközben a magatehetetlen gyermek továbbra is az anyósülésen feküdt, így hajtott el a vádlott a közeli tiszai holtághoz.

A vízparton folytatódott a veszekedés, melynek során a vádlott ismét bántalmazta a nőt, többször belerúgott a combjába. Az eseményeknek az vetett véget, hogy az édesanya családtagjai telefonon keresték a nőt és a gyermeket, mire a vádlott a lakásuk közelébe vitte őket.

A vádlott a gyermek testi fejlődését veszélyeztette, hiszen biztonsági ülés nélkül szállította a magatehetetlen gyermeket a gépkocsi jobb első ülésén. A gyermek édesanyjának nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott a vádlott, de egyértelmű, hogy a szándéka ennél súlyosabb sérülések okozására irányult.

Az ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

kiskorú veszélyeztetése

Hirdetés

Szóljon hozzá!