Karácsony Gergely Nyírtasson se kisvasutat, se stadiont nem akar építeni + FRISSÍTVE

Szabolcsihír

2021.07.30. 19:59

Karácsony Gergely Nyírtasson se kisvasutat, se stadiont nem akar építeni + FRISSÍTVE
Fotók: Cs. K.

Viszont vissza akarják adni az embereknek a hatalmat, hogy ne 1 százalék uralkodjon 99 százalék felett.

Hirdetés

Hirdetés

Bemutatkoztak a baloldal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei képviselőjelöltjei, akik az őszi előválasztáson indulnak. Nyíregyházán, a Bujtosi Városligetben hatszáz ember előtt tartott beszédet Karácsony Gergely az MSZP-Párbeszéd-LMP miniszterelnök-jelöltje. Előtte az MSZP társelnöke Kunhalmi Ágnes és Szabó Tímea a Párbeszéd társelnöke szólalt fel.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei jelöltek pedig a következők:
1. vk. Mike András (MSZP, Párbeszéd)
2. vk. Aranyos Gábor (MSZP, Momentum, Párbeszéd, DK)
3. vk. Sárosi Zoltán (MSZP, Páreszéd)
4. vk. Dienes Csilla (MSZP, Párbeszéd)
5. vk. Papp Ildikó (MSZP, Párbeszéd, DK)
6. vk. Tóth Viktor (MSZP, Párbeszéd)

 A Nyírtassról származó Karácsony Gergely szerint a jelenleg regnáló Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya nem az embereket szpolgálja, hanem uralkodik rajtuk, a politika tele van gyűlölettel, olyan problémákra hergelik fel az embereket, amelyek nincenek, miközben elterelik a figyelmet a valós kérdésekről.

Az ellenzék vissza akarja adni az embereknek a hatalmat. Az előválasztás új alapokra helyezi a demokrációt - hangsúlyozta a főpolgármester, aki szerint a demokrácia lényege, hogy a nép uralkodik, és nem a népen uralkodnak.

Szlogenje: egyesítük újra Magyarországot! A nyírségi származású politikus azt is elmondta: azért jelentette be Nyírtasson, hogy indul a miniszterelnöki posztért, mert szülőfalujából hozott mindent. Megígérte: se kisvasutat se stadiont nem szándékszik építeni Nyírtasson.

Frissítés:

Mike András 52 éves gpészmérnök, tamár, 3 gyermek édasapja. Élhetőbb, szerethetőbb, békés országban szeretne élni. Úgy fogalmazott: ez végül is már eljött, a Fidesz a NER-ben a jólétet 1 százaléknak már biztosította.

Aranyos Gábor a jobb oktatási rendszerért akar tenni, hogy tanulással jobb esélyt kapjanak a fiatalok a munkahelyre, és azt is jelezte, hogy kiáll a Diákváros mellett. A szabolcsi vállalkozások szerinte tehetségesek, innovatívak, segítséggel a legjobbak között lehetnének.

Sárosi Zoltán a kérdésre, miért vállalta a jelöltséget, azt mondta: mert "elegem van". Azt szeretné, ha a nyugdíjasok nem nélkülözéssel töltenék életül hátralévő részét, ha ingyenes lenne a diploma. Az oktatás és egészségügy szerinte a csőd szélén áll.

Dienes Csilla azt szeretné, ha végre erős és atékonyképviselete lenne ennek a gyönyörű térségnek. Erős és független önkormányzatokra van szükség, a polgármesterek csak a lakosságnak tarrtozzanak felelősséggel. Szerinte a kórházak csak papíron működnek. Bírálta a kormányt, mert nem foglalkozik a Tisza, Túr, Szamos szennyeződésével. Az ukrán szavazatvásárlásra is kitért, vérlázítónak tartja, hogy "míg fiktív lakcímmel 300-400 ezer forint nyugdíjat vehetnek fel ukrán állampolgárok, addig a mi nyugdíjasaink 70 ezerből tengődnek. Sürgeti az 1964-es rendelet felülvzsgálatát.

Papp Ildikó szerint Magyarország lakosságának 99 százaléka az elmúlt 10 évben feledésbe merült. Különösen Mátészalka környékére jellemző az elszegényedés, mélyszegénység. "A kormány nem akar és nem tud ezzel a problémával mit kezdeni" - fogalmazott - Orbánék kiépítettek "egy zsarnoki rendszert az 1 százaléknak. Közben nincs alkotmánya, Munka Törvénykönyve, szociális törvénye az országnak.

Tóth Viktor Nyírbátort hozta példának, amely, mióta baloldali városvezetése van, folamatosan, ellenszélben is fejlődik.Ma az ipari parkban több mint 6 ezer ember dolgozik a 12 ezres városban, és nemcsak a környező településekről, határinkon túlról is jönnek ide. "Ez csak egy sziget, de ki kell terjesteni a megyére. 2022-ben elküldjük a Fideszt - mondta. Méltó idősellátást sürgetett, a mezőgazdaságban dolgozók számára biztonságos, kiszámítható termelést. Végül megjegyezte, büszke arra, hogy a megye minden körzetében jelöltet tudott állítani az MSZP, s hogy a miniszterelnök-jelöltet is ez a megye állítja a nyírtassi származású Karácsony Gergely személyében.

Kunhalmi Ágnes a tőle megszokott lendülettel mondta, hogy a kormányrúdnál Karűcsony Gergely áll. "Nem félünk, mert együtt van bennük erő. "Nem az országgal, a kormánnyal van bajom" - fogalmazott. - "Orbán, miközben Kelet felé nyitott, átnézett az ország keleti fele fölött. Felemlegette a szociális demokráciát, melynek lényege, "ha bajban vagy, az állam megfogja a kezed. Az esőt elállítani nem tudja, de esernyőt tart a fejed fölé" - mondta. Hangsúlyozta: a Fidesztől meg kell szabadulni. Orbán politikájának lényege az oszd meg és uralkodj.

Szerinte Karácsony Gergely a táadásból nyeri erejét. Hiába sugalmazták, nem omlott össze Budapest.

Arra is figyelmeztetett: "ha az előválasztáson elvétjük az ikszet, hiáa fogott össze 6 párt, Orbán 20 évre a nyakunkon marad".

Szabó Tímea a koronavírus-fertőzésben elhunyt Lövei Csabáról is megemlékezett, mint régi harcostársáról.

"Rendet teszünk, és elkergetjük ezeket a sehkiháziakat" Emlékeztetett: a Fidesz és a lakájmédia eddig 600 milliót költött Karácsony lejáratására - mert rettegnek tőle. Azt ígérte: lesz elszámoltatás, és elkergetik Orbán Viktort.

Karácsony Gergely elárulta, nyírtassi gyerekként neki Kisvárda volt a nagyváros, Nyíregyháza pedig a megapolisz. A választók rábízták a fővárost.

Azért jelentette be Nyírtasson, hogy indul a miniszterelnöki posztért, mert szülőfalujából hozott mindent. Megígérte: se kisvasutat se stadiont nem szándékszik építeni Nyírtasson.

"Mindent hozok magammal a Nyírségből. Tudom, milyen egy özvegyasszonynak 4 gyereket felnevelni. Azért Nyírtasson jelentettem be, hogy elindulok, hogy világossá tegyem, nem felejtem el, honnan jöttem, hogy kiknek mivel tartozom. Ma Magyarországnak olyan miniszterelnöke van, aki nem emlékszik rá, honnan jött. Lenézi azt, akit szolgálnia kellene. 10 hónappal a választás előtt kétségbeesésében egy népszavazást akar kiprovokálni.'

A saját népszavazási kezdeményezéssel kapcsolatban elmondta: egy hét alatt nem volt ideje elolvasni az öt kérdést a grémiumnak.

Kitért arra is, hogy élet-halál uri lesznek, akik 35 évre megkapják az autópályákat és az autóutakat.

Szégyennek nevezte, hogy a világjárvány idején az egészségügyi dolgozóknak tüntetniük kell a .szakdolgozók érdekében. Fontos célnak tekinti az egészségügy talpraállítását. 

előválasztásKarácsony Gergely

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés