Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ráköltöttek a Svájci Lakra 88 milliót Nyíregyházán

| 2021. 07. 12. | 16:55:00
Krúdynak és Blaha Lujzának is tetszene.
Ráköltöttek a Svájci Lakra 88 milliót Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

88 millió forintból korszerűsítették a Svájci Lakot Sóstógyógyfürdőn - írja a nyiregyhaza.hu. A panzió felújítására a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programban 33,4 millió forintos forrást nyert a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt., a fennmaradó összeget saját forrásból pótolta a társaság.

– Nagyon ráfért már a felújítás a Svájci Lakra, hiszen leromlott állapotban volt, ami egyébként nem is csoda, hiszen Sóstó legrégebbi szállodájáról van szó. 1867-ben épült, legutóbb a 2000-es évek környékén esett át rekonstrukción – utalt az előzményekre Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője.

Miután műemlékről van szó, nem változtathatták meg az épület jellemző jegyeit, ugyanakkor meg kell felelnie a mai kor igényeinek. Ahogy a Fürdőház esetében a 2013-as felújításkor tették, itt is megtartották a Svájci Lak külső jegyeit, belül pedig már egy modern, letisztult és barátságos formavilág fogadja a vendégeket.

A szobák új, egységes berendezést, padlószőnyeget kaptak, és mindegyikben van tévé. Felújították a mosdókat, a fürdőszobákat.

Korábban bérlő működtette a Svájci Lakot, most a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. üzemelteti. A panzió háromcsillagos, jelenleg 32 szállóvendég fogadására alkalmas, de pótágyazható, és bébiágyakat is vásároltak.

Kisebb konferenciák megrendezésére továbbra is alkalmas az épület. Miután a Fürdőházban már alig van szabad hely, ide irányítják át a vendégeket. Tervezik még a konyha felújítását is, remények szerint jövőre megvalósulhat, ha sikerül nyerni pályázaton. Az étterem zárva, de italt szolgálnak fel az épületében és a teraszon is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés