Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Irgalmatlan pusztítás Nyíregyházán és környékén

| 2021. 08. 02. | 10:21:00
130 tűzoltó dolgozik a károk felszámolásán.
Irgalmatlan pusztítás Nyíregyházán és környékén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Útra, épületekre dőlt fák eltávolításához kértek a legtöbben segítséget a tűzoltóktól augusztus elsején este, a rendkívül intenzív vihar után. Néhány óra alatt több mint 500 lakossági bejentés érkezett – a legtöbb Nyíregyházáról és környékéről, de a megye többi településén is pusztított a vihar.

Még most is nagy erőkkel dolgoznak a vasárnapi viharkárok felszámolásán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Jelentős károkat okozott a vihar Mátészalkán, Nyírbátorban, Fehérgyarmaton, a megye több főútján, de a legtöbb segélykérés Nyíregyházáról érkezett. A szabolcsi megyeszékhelyen több utcát úttestre dőlt fák zártak el, a tűzoltók kézi erővel, motoros láncfűrésszel, létrás járművekkel avatkoztak be a helyszíneken. Többek között a Szent István, Honvéd, Bujtos, László, Kabay János, Gyík és Bocskai utcákban végeztek műszaki mentéseket és több lakótelepi városrészen, Örökösföldön és a Jósavárosban is beavatkoztak a tűzoltók. A viharkárok felszámolásában több mint 130 tűzoltó, hivatásos, önkormányzati és önkéntes beavatkozók, valamint több önkéntes mentőszervezet is részt vett, vesz.

Többek között a MÁV, az áramszolgáltató és több településüzemeltetési társasággal működnek együtt a tűzoltók annak érdekében, hogy a károkat minél gyorsabban, hatékonyabban felszámolják.

  • Tiszavasváriban, a Madách utcában villanyoszlop és vezeték dőlt az útra, a sportcsarnok tetejét megbontotta a szél.
  • Nyírbátorba, valamint az Újfehértó és Hajdúdorog közötti útra riasztották a tűzoltókat, akik az útra dőlt fákat motoros láncfűrésszel aprították fel.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés