Hirdetés

Hirdetés

A tirpák telepesek nyomába erednek Nyíregyházán

Szabolcsihír

2021.09.07. 14:04

A tirpák telepesek nyomába erednek Nyíregyházán
Így érkezhettek a telepesek a Szarvas palétára - Sebestyén Sándor nyíregyházi szobrászművész alkotása

Biciklitúrára hívják azokat, akik szívesen vennének részt egy időutazáson.

Hirdetés

A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Középkori Templomok Útja Egyesület szervezésében 2021. szeptember 11-én (szombat) a nyíregyházi bokortanyák felfedezésére indulhatunk egy tartalmas kerék-pártúra keretében.

A túra egyben időutazás: a résztvevők visszarepülnek az 1750-es évekbe, amikor megjelentek az első telepesek, és létrehozták a bokortanyákat, melyektől az országban páratlan a város települészerkezete.

A túra során ezeket a bokortanyákat - legalábbis egy részüket - fedezhetik fel az érdeklődők egy 33 kilométeres túra keretében. A csapat kerékpárutakon, dűlőutakon és homokos utakon teket majd,  láthatják a résztvevők, milyen változatosan alakul az egyes tanyák és egyes porták helyzete. Bepillantást nyernek a tanyai életmód szépségeibe, láthatják előnyeit és nehézségeit.

Gyülekező: 8:15-től Nyíregyházán, az Evangélikus Nagytemplomnál (Nyíregyháza Luther tér)
8:30 a templom megtekintése
9:00 - indulás

Útvonal: Evangélikus Nagytemplom – Iskola utca – Széchényi, Vasgyár, Mező utca, Tokaji út – 38-as úton Nyírtelek (kerékpárúton) – Bedőbokor - Halmosbokor – Markóbokor – Sulyánbokor – Mohosbokor - Rókabokor – Gerhátbokor – Istvánbokor – LEGO – Salamonbokor –  Kertváros – Nyíregyháza centrum, Városalapító atyák szobra

A térkép ide katintva elérhető.

Jelentkezni itt lehet.

Nyíregyházakerékpártúra

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés