Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ne beszéljen mellé! - figyelmeztette a képviselőt Nyíregyháza polgármestere

| 2021. 09. 30. | 20:03:00
A Kertvárosba tervezett munkásszállóval kapcsolatban interpellált Póka Imre.
Ne beszéljen mellé! - figyelmeztette a képviselőt Nyíregyháza polgármestere
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Póka Imre önkormányzati képviselő interpellációt nyújtott be a nyíregyházi képviselő-testület szeptember 30-i ülésén azzal kapcsolatban, hogy munkásszálló épül a Kertvárosban, amely miatt nagy a felháborodás a településrészen.

 Nem készült hatástanulmány, vajon milyen közbiztonsági helyzetet teremt a beruházás, valamint a vendégmunkásokkal kapcsolatban is aggályokat fogalmazott meg az ellenzéki képviselő, aki azt is kifogásolta, hogy az építkezéssel kapcsolatban nem kérték ki a lakosság véleményét. Megjegyezte, ez ügyben többen is megkeresték őt, mint a körzet képviselőjét.

Hangulatkeltés

Kovács Ferenc polgármester válaszában hangsúlyozta: "a pályázatot nem az önkormányzat írta ki, nyilvánvaló politikai hangulatkeltés az interpelláció". A polgármester szerint a képviselő nem ismeri a programot. A kormány eddig 4 pályázatot írt ki, 35 munkásszálláshoz adott támoatást - a többi között Nyírbátorban is - emlékeztetett Kovács Ferenc.

Munkahelyek

Szó sincs arről, hogy bárki külföldi vendégmunkásokat akarna hozni ide - fogalmazott a polgármester.

"Látható, hogy szinte már a megye minden részéről jönnek ide dolgozók. Sok köztük a fiatal, akik jobban szeretnének itt lakni, és a városnak is jobb lenne, ha nem terhelné az utakat a járműforgalom. Akik szeretnének itt letelepülni, azoknak lehetőséget kell adni" - érvelt Kovács Ferenc. Kérte Póka Imrét, ne terjesszen rémhíreket a Kertvárosban, támogassa a munkahelyteremtő beruházásokat.

Póka Imre egyperces válaszát azzal kezdte: erre a válaszra számított. Jelezte: fel vannak háborodva az emberek. A Kertváros túl van terhelve - szögezte le, és nem fogadta el a választ.

Kovács Ferenc, miután elvette a szót a képviselőtől, azt mondta: "ne beszéljen mellé, nincs semmi valóságtartalma annak, amit most itt összehordott."

Mivel Póka Imre nem fogadta el a polgármester válaszát, a képviselők szavaztak, és 12 igen, 6 ellenszavazattal elfogadták Kovács Ferenc válaszát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés