Fényűzően élt a közös képviselő a nyíregyházi társasházak pénzéből

Szabolcsihír

2021.10.08. 11:04

Fényűzően élt a közös képviselő a nyíregyházi társasházak pénzéből
A kép illusztráció

Szökésben volt, Panyolán fogták el.

Hirdetés

Hirdetés

Az ügyészség letartóztatását indítványozza annak a nyíregyházi férfinek, aki társasházi közös képviselőként a lakók által befizetett összegekkel sajátjaként rendelkezett, az elmúlt két évben több tízmillió forintot élt fel - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese járási ügyész.

A nyomozás eddigi adatai szerint a középkorú férfi több belvárosi társasház képviseletével volt megbízva, feladata az volt, hogy a lakóközösségek által befizetett közös költséget kezelje, a társasház közös kiadásait abból fizesse.

Több tízmillió forintot sikkasztott el

A gyanúsított az általa képviselt társasházak bakszámlái felett önállóan rendelkezett, melyekről 2019 ősze és 2021 augusztusa között több tízmillió forintot utalt saját bankszámlájára, illetve az is többször előfordult, hogy a társasházak bakszámlái közötti utalásokkal próbálta a hiányt leplezni.

A gyanúsított szökésben volt, október 6-án Panyolán fogták el a rendőrök.

Erre, valamint az általa elkövetett bűncselekmények tárgyi súlyára és sorozat jellegére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított az eljárás során elérhetetlenné válna, a hatóság elől ismét elrejtőzne, valamint az is, hogy újabb bűncselekményt követne el, ezért az ügyészség letartóztatását indítványozta.

A letartóztatásról a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója dönt október 8-án.

közös képviselő

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés