Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kezdődhet két forgalmas utca felújítása Nyíregyházán

| 2021. 11. 26. | 16:15:00
Már nagyon időszerű volt.
Kezdődhet két forgalmas utca felújítása Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sikeres volt a nyíregyházi Szent István és Szarvas utcák útburkolatának felújítására kiírt közbeszerzés, kiválasztották a kivitelezőt. Jövőre kezdődhet a munka, éppen rá is fért mindkét utcára: kátyú kátyú hátán töredezett, hálósan repedezett az aszfalt mindkettőn.

A Szent István utca burkolatának felújítása mellett valamennyi közlekedő számára biztonságosabb infrastruktúrát építenek ki. Ahol még hiányzik a járda, ott építenek, és végig akadálymentes lesz. A gyalogosoknak okoszebrákat, a bicikliseknek biztonságos átvezetéseket alakítanak ki. A tervezett kerékpárutak minimum 6 cm vastagságú, két réteg aszfaltburkolatot kapnak.
A Szent István utcát 535 méter hosszan újítják fel, az András utca és a 4 számú főút közötti szakaszán.

A Szarvas utca Nyíregyháza egyik jelentős gyűjtőútja a Széchenyi utca és a Móricz Zsigmond utca között. A tervezési területhez tartozik még az Országzászló tér felújítása a Zrínyi utcai csatlakozástól az Arany János utcai körforgalomig. 
Az aszfalt útburkolat állapota a teljes tervezési szakaszon erősen leromlott, a burkolat repedezett, kátyúzott, helyenként hiányos, közművek építése, javítása miatt pontszerű helyreállításokkal tűzdelt. A felújítandó szakasz hossza: 570 méter.

Mindkét utcát a nyíregyházi KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. újíthatja fel, nettó 423,4 millió forintból. A város támogatásból valósítja meg a beruházást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés