Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lefutnak egy malactávot Nyíregyházán

| 2021. 12. 28. | 15:02:00
Miközben árva kutyák gyógykezelésére adakoznak.
Lefutnak egy malactávot Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Negyedik alkalommal rendeznek malacfutást Nyíregyházán, az év utolsó napján. A találkozó december 31-én, pénteken  a Városmajor utcai parkolóban lesz, az óvoda mellett. A futók 10 órakor startolnak, és egy malacot formáló kört írnak le, majd ugyanoda érkeznek vissza. A táv kb. 6 kilométer, és egyben jótékonysági esemény is, mert adakozni lehet a Nyíregyházi Állatbarát Alapítvány állatotthonában lévő, szívférgeséggel küzdő kutyáknak ajánlják fel a szervezők.

A futásra a Facebookon lehet jelentkezni, ott találhatók a részvétel eltételei is.

Harsányi Zsuzsanna szervezőtől megtudtuk, hogy az elmúlt 3 évben alkalmanként százan vettek részt a malacfutáson, és remélik, idén ezt a létszámot meghaladják. Az eddigi jelzések alapján minden okuk meg is van rá, hiszen már 82 futó jelezte részvételi szándékát.

A futás végén koccintanak az új évre. Kérik, kabátot mindenképp vigyenek magukkal a résztvevők, mert futás után kimelegedve könnyen megfázhatnak. Az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva lesz elég autós futótárs, akiknél a kabátokat, táskákat az autóban lehet hagyni a futás idejére. Az adománygyűjtő dobozba pedig a felajánlásokat lehet tenni az állatotthon szívférgességben szenvedő kutyáinak kezelésére.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés