Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindul-e újra a kisvasút Nyíregyházán?

| 2022. 01. 20. | 14:14:00
Most a megvalósíthatósági tanulmány felülvizsgálatára lehet pályázni.
Elindul-e újra a kisvasút Nyíregyházán?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi kisvasút menetrendjét 2009 decemberében ideiglenesen felfüggesztették. Azóta eltelt több mint 12 év. A kocsik egy részét elvitték innen, miközben többször felmerült az újraindítás lehetősége, de csak a Nyíregyháza és Sóstógyógyfürdő között.

A tősgyökeres nyíregyháziak ma is nosztalgiával gondolnak a vasútállomásról induló kisvasútra, mely ősztől tavaszig nyitott kocsikkal közlekedett az akácillatú erdőn át Sóstóra. A reménykedéshez az ad alapot, hogy a síneket a mai napig nem szedték fel. S amíg azok a helyükön vannak, az újraindulás lehetősége sem kerülhet le a napirendről.

A MÁV Zrt. 2020-ban írt ki közbeszerzést megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére. Erről itt és itt írtunk.

A Közbeszerzési Értesítő január 20-i számában ismét felbukkant a nyíregyházi kisvasút, ezúttal a megvalósíthatósági tanulmány felülvizsgálata kapcsán.

Amikor még zakatolt a síneken, képeslap is készült róla

Az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretében tervezett „Fenntartható városi közlekedés fejlesztése és elővárosi vasúti elérhetőség javítása a kevésbé fejlett régiókban” című pályázati felhívásra elkészült megvalósíthatósági tanulmány és költség- haszon elemzés felülvizsgálatára írt ki közbeszerzést Nyíregyháza önkormányzata.

[Beillesztett szavazás: Ön szerint belátható időn belül járni fog a kisvasút Nyíregyháza és Sóstógyógyfürdő között?]

"Ajánlattevő feladata a fejlesztési elképzelés kidolgozása során a kapcsolódó módszertani és egyéb szabályozási útmutatók, sablonok, valamint a vonatkozó jogszabályok előírásainak megfelelően elkészített megvalósíthatósági tanulmány és költség- haszon elemzés felülvizsgálata a Megvalósíthatósági tanulmány és Költség-haszon elemzés sablon elnevezésű, a közbeszerzési dokumentumok részét képező dokumentumokban foglaltak szerint" - áll a pályázati kiírásban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés