Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jégről mentettek a tűzoltók a Bujtoson, Nyíregyházán

| 2022. 01. 18. | 16:39:00
Gyakorlat volt, sose legyen rá szükség élesben!
Jégről mentettek a tűzoltók a Bujtoson, Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A jégbeszakadás ugyan nem gyakori baleset, ám fontos, hogy - amikor adottak a körülmények - a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltó egységek is gyakorolják a jégről mentést.

A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság idén is a Bujtosi-tónál tartotta meg jégről mentési gyakorlatát. Janur 18-án az ’A’ szolgálati csoport tagjai mellett a szabolcsi megyeszékhely önkéntes tűzoltói, Ibrány és Újfehértó önkormányzati egységei, valamint a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület tagjai vettek részt a gyakorlaton.

Toldi András tűzoltó alezredes, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, valamint Oszlár Gábor tűzoltó őrnagy, parancsnok-helyettes és Vincellér Tibor, a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület vezetője elméleti oktatás keretében elevenítették fel a jégről mentés és a jégen tartózkodás szabályait. Az eligazítás és feladatismertetés után a parancsnok-helyettes és a speciális mentő egyesület vezetője is vállalta a jégbe szakadt, bajba jutott szerepét. A tűzoltók többek között dugólétrákat, mentőboardokat, köteleket használtak a szimuláció során. Volt, amikor egyedül, volt, amikor párban indultak a tűzoltók a Bujtosi-tó jegére, hogy teljesítsék a gyakorlatot. (Fotók a cikk végén található Galériában.)

Az elmúlt napokban megyénk valamennyi tűzoltó egysége gyakorolta a jégről mentést. Például múlt héten a nyírbátori Papok rétjénél a helyi, valamint a mátészalkai és a baktalórántházi hivatásos tűzoltók elevenítették fel tudásukat.

A tűzoltók többek között dugólétrákat, mentőboardokat, köteleket használtak a szimuláció során. Volt, amikor egyedül, volt, amikor párban indultak a tűzoltók a Bujtosi-tó jegére, hogy teljesítsék a gyakorlatot.

Videó: Rutkai-Dér Vivien tűzoltó főhadnagy

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés