Hirdetés

Magabiztosan nyertek a nyíregyházi kosarasok

Szabolcsihír

2022.01.24. 10:48

Magabiztosan nyertek a nyíregyházi kosarasok

A Sunshine NYÍKSE a debreceni BKG-Prima Akadémia csapatát fogadta.

Hirdetés

Hirdetés

Hazai pályán, a tabella 8. helyén álló debreceni BKG-Prima Akadémia együttesét fogadta a Sunshine NYÍKSE az elmúlt hétvégén.

Kötelező győzelmet várt mindenki, és ehhez méltóan kezdett is a hazai csapat.

A legerősebb kezdő ötössel az első 5 perc után az első negyedben már 21-4 volt az állás. A nyíregyháziak a negyed végén is magabiztosan 30-9-re vezettek.

Kovács Tibor le is ültette Savicot, Asztalost és Földesit is. Jött a cserepad, és pihenőre vonult a kezdő öt, de nélkülük is tartani tudta előnyét a NYÍKSE, és igaz, hogy csak két ponttal, de a negyedet nyerve 23 pontra növelte előnyét a csapat.

A harmadik negyedet szintén Asztalos és Savic nélkül játszotta a csapat és Gáspár is pihent, de tartva az előnyt, a fiatalok is újabb 2 pontottal növelték előnyüket. 

Az utolsó etapban pedig még Asztalos is visszatért kicsi,t és magabiztos játékkal a nyíregyházi fiúk végképp eldöntötték a mérkőzést, bár igaz, hogy az utolsó pillanatos triplával a debrecenieké volt az “utolsó szó” és így alakult ki a  végeredmény:

Sunshine NYÍKSE-BKG-Prima Akadémia  86-50

Az elmúlt heti mérkőzéshez képest magabiztosabban és igazi csapatként játszott a Sunshine-NYÍKSE. A kezdők jó teljesítménye mellett a cserepadról érkező Balogh B. jó védekezéssel, látványos labdaszerzésekkel és fontos pontokkal tartotta lendületben a csapatot, míg Bíró ís sokszor egyedül is látványosan oldotta meg a támadások befejezését. De, hasznosan játszott Zajácz és Skorcov is.

Nem is baj, hogy felpörög a csapat és versenyformába kerül, hiszen jövő hét péntektől - január 28. - egy héten belül három mérkőzést játszik, melyből pénteken egy újabb, fiatal és gyors debreceni csapat, az 5. helyen álló Civis KK U23 érkezik a Bánki iskola csarnokába, három nap múlva, hétfőn Tiszakécskére utaznak a fiúknak, míg újabb három nap múlva Debrecenben lesz rangadó a DEAC II csapata ellen. 

Savic 3/3
Tóth V. 12/6
Gáspár B. 10
Földesi N. 11/6
Asztalos I. 16

Cserék: Bíró B. 10/3; Balogh B. 7/3; Zajácz K. 6; Csirpák P. 6; Skorcov G. 5; Bolden I. Vezetőedző: Kovács Tibor

Sunshine NYÍKSE

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés