Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Többször eltiltották a vezetéstől - nagyot hibázott a nyíregyházi férfi

| 2022. 01. 28. | 11:08:00
Az ügyészség szerint különösen.
Többször eltiltották a vezetéstől - nagyot hibázott a nyíregyházi férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Többszörös eltiltás hatálya alatt vezetett az a 34 éves féri, akit egy éjszaka kétszer is elkaptak a rendőrök. A Nyíregyházi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozza.

Borsodi-Buss Emese, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője a Szabolcsihírrel közölte: a többszörös eltiltás hatálya alatt lévő férfi Nyíregyháza belvárosában ittasan vezetett, és őt a rendőrök egyetlen éjszaka leforgása alatt kétszer is elfogták.

Eddig kétszer nem értette

A nyíregyházi férfit előbb a szabálysértési hatóság engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt, majd a Nyíregyházi Járásbíróság ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt tiltotta el a közúti járművezetéstől.

A gyanúsított mindezekre fittyet hányva idén január 26-án az esti órákban ittasan beült használatában lévő személygépkocsiba, és Nyíregyháza belvárosában közlekedett, ahol a rendőrjárőrök igazoltatták. Ekkor ittasságát észlelték, ezért a rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként is kihallgatták eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt.

Vagy háromszor?

A féfi azonban ahogy elhagyta a rendőrség épületét, még mindig ittasan beült a közelben hagyott személygépkocsijába, és azzal újra közlekedett. A szemfüles rendőrök ekkor újra igazoltatták, és ismét beszállították a rendőrségre, azonban ekkor már őrizetbe is vették.

Mivel a gyanúsított nyíltan szembe helyezkedett a társadalmi normákkal, és a hatóságok tiltó rendelkezését többször semmibe vette, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb, hasonló bűncselekményt követne el, ezért az ügyészség letartóztatását indítványozza egy hónap időtartamra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés