Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Üzletek zárnak be a nyíregyházi piaccsarnokban

| 2022. 01. 25. | 17:26:00
Megkérdeztük a bérbeadót.
Üzletek zárnak be a nyíregyházi piaccsarnokban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Üzletek zártak és zárnak be Nyíregyházán, a Búza téri piaccsarnokban. Egy divatárubolt az emeleten 20 év után kényszerült lehúzni a rolót, mert felmondták a bérleti szerződését. A következő hetekben a földszinten is változásokra kell számítani: utcára nyíló üzlethelyiségekből is költöznek a bérlők.

A Szabolcsihír úgy értesült, hogy a tulajdonos Szabolcs-Coop felmondott a bérlőknek, volt, akinek janurban, más márciusig kapott haladékot. Arra voltunk kíváncsiak, hány üzletet érint a bérleti szerződés felmondása, valóban felújítást terveznek-e, ahogyan a piacon beszélik, továbbá, hogy mit jelent ez konkrétan, mekkora beruházás indul, a Coop saját költségén végzi-e a felújítást, továbbá jelent-e ez a csarnok külső megjelenésében is változást. Azt is megkérdeztük, felújítás után mi a cél az üzletekkel, vannak-e már bérlőjelölek, mely profilokat fogják preferálni az üzletekben.

Érdeklődésünkre a Szabolcs-Coop Zrt. vezérigazgatója, Szurovcsják Ilona írásban az alábbi tájékoztatást adta: "tény, hogy a piaccsarnokban lévő említett egységeinket bérleti jogviszony keretében hasznosítjuk. Ezen hasznosítást érintő szerződéses jogviszony tartalma azonban az üzleti titok kategóriába tartozik, ezért ezt érintő információ nem nyújtható".
Hozzátette: "célunk, hogy a Szabolcs-Coop Zrt. tulajdonát képező valamennyi, így a bérbeadás útján hasznosított üzletek is folyamatosan korszerűsítve álljanak a vásárlók rendelkezésére. Ezen célunk a piaccsarnokban lévő egységeinket is érinti, amelyek belső felújítása elkezdődött, nem érintve az épület külső megjelenését."

A Szabolcsihír úgy tudja, kínaiak is éreklődnek a Búza téri üzletek iránt.

Cservenyák Katalin

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés