Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A jégkorszakba repítenek Nyíregyházán

| 2022. 03. 25. | 18:51:00
Attraktív módon, a modern technikákat felhasználva mutatja majd be a sarkkörök állatvilágát az állatpark új beruházása.
A jégkorszakba repítenek Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jó ütemben halad „A Jégkorszak Interaktív Állatbemutató” című projekt I. ütemének kivitelezése. Az ennek keretében megépülő főépület szerkezete, a kivitelező tájékoztatása szerint elérte a legmagasabb pontját.

A Modern Városok Program keretében, hazai forrásból megvalósuló állatparki fejlesztések leglátványosabb eleme a Jégkorszak interaktív állatbemutató építése. A Jégkorszak rendkívül attraktív módon, a modern technikákat felhasználva mutatja majd be a sarkkörök állatvilágát. A teljes beruházás öt ütemben valósul meg. A jelenleg kivitelezés alatt álló 1. ütemben megépül a főépület, a takarmánykonyha, a gazdasági udvar, a jegesmedve és a pingvin bemutató, röpdék, egy panoptikum és egy étterem.

[Beillesztett cikk: Hamarosan a jégkorszakban találjuk magunkat Nyíregyházán]

A Jégkorszak interaktív állatbemutató központi eleme egy stilizált nagyszikla lesz, amelyben a vendégeket különféle élmények érik. Megismerkedhetnek a Jégkorszak kialakulásával, a jégkorszaki állatokkal, és az élet további alakulásával a Földön.

A műsziklát madarakat, patásokat bemutató nagyméretű röpde, kifutók szegélyezik majd. A többcélú, interaktív állatbemutató 2 hektáron terül el, és Európában egyedülálló módon, valósághű modelleken mutatja majd be a jégkorszakban élt emblematikus állatokat. Utazásra invitálja a látogatókat a sarkvidékre, a fókák, jegesmedvék, pingvinek birodalmába. Megelevenedik a tundra a rénszarvasokkal éppúgy, mint a havas, jeges táj. A tervezett fejlesztések várhatóan nagy népszerűségnek örvendenek majd a látogatók körében.

  • Az 1. ütemben megépül a főépület, takarmánykonyha, gazdasági udvar, jegesmedve és pingvin bemutató, röpdék, panoptikum, étterem. Ennek kivitelezési költsége nettó 6 milliárd 295 millió forint.
  • A 2-3. ütemben elkészül a patagóniai oroszlánfóka kifutója; a hegyi kecske és szarvas kifutója, a flum ride vízi élményút. Kivitelezési költsége nettó 5 milliárd 399 millió forint.
  • A 4. ütemben nagy röpde, és nagymacska kifutó épül. Kivitelezési költség: nettó 573 millió 433 ezer forint.
  • Az 5. ütemben a farkasok kifutója készül el. Kivitelezési költség: nettó 176 millió forint.

A munkaterület március 25-i bejárásán Kovács Ferenc polgármester, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő és Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója vett részt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés