Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Egyetem is segít az orosz-ukrán háború menekültjein

| 2022. 03. 01. | 15:00:00
Gyűjtést is szerveznek.
A Nyíregyházi Egyetem is segít az orosz-ukrán háború menekültjein
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Egyetem is fogadja az Ukrajnából érkező menekülteket. Az intézmény szakemberei elkezdték az egyetem Campus Kollégiumában, illetve Bessenyei Hoteljében lévő szabad szobák előkészítését – erről tájékoztatott a Nyíregyházi Egyetem. Az intézmény összesen 112 kollégiumi és szállodai férőhelyet biztosít az érkezők számára, továbbá a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Diák Egyesületének üzemeltetésében lévő boldogkőváraljai „kulcsosházat” is felajánlotta a menekültek ideiglenes elszállásolására. 

Az Ukrán Nyelv és Kultúra Intézeti Tanszékének oktatói is aktívan részt vesznek a segítségnyújtásban: fordítanak, tolmácsolnak, segítik az Ukrajnából érkezők fogadását a záhonyi határátkelőhelyen és a vasútállomáson. Ezenkívül a nyíregyházi vasútállomáson is segítenek a tovább utazó családoknak a jegyek vásárlásában, a megfelelő vonatokra történő felszállásában, szükség esetén a szálláson való elhelyezésükben – mondta a Szabolcsihír érdeklődésére Béres Tamás, az egyetem Kommunikációs- és Marketing Iroda irodavezetője.

A Nyíregyházi Egyetem szoros kapcsolatot ápol a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola oktatóival, hallgatóival. A Kárpátaljáról érkező hallgatókat az egyetem ezúton is támogatásáról biztosítja. Akiknek segítségre van szükségük, azoknak az intézmény Hallgatói Szolgáltató Központját kell keresnie a hszk@nye.hu címen, illetve a 06-42-599-400/2032 melléken.

Emellett a Nyíregyházi Egyetem polgárai, illetve Hallgatói Önkormányzati Testülete, valamint gyakorlóiskolája gyűjtést is szervez az Ukrajnából érkező menekülteknek, valamint a Kárpátalján élők megsegítésére. A szervezők várják a tartós élelmiszer-adományokat, illetve a tisztálkodó szereket, az állateledeleket és minden tárgyi segítséget, melyet a hazai segélyszervezetekkel és közreműködő hatóságok segítségével kívánnak eljuttatni a rászorultaknak.

Az adományokat munkaidőben a Nyíregyházi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Irodáján (A épület, 2. emelet, A249-es iroda), a Hallgatói Önkormányzati Testület irodájában (B épület, 1. emelet), illetve az Eötvös Gyakorlóiskolában lehet leadni március 4-ig 12 óráig. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés