Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Alig szabadult, már zaklatta ismerősét - letartóztatták Nyíregyházán

| 2022. 03. 08. | 17:04:00
Életveszélyesen megfenyegette telefonon.
Alig szabadult, már zaklatta ismerősét - letartóztatták Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója március 8-án a zaklatás vétsége miatt indult eljárásban 1 hónapra elrendelte K.Zs. gyanúsított letartóztatását - közölte a Szabolcsihírrel Resán Dalma sajtószóvivő.

A megalapozott gyanú szerint a férfit február 22-én feltételes szabadságra bocsátották korábbi szabadságvesztés büntetéséből. Ezt követően telefonon többször felhívta ismerősét és megfenyegette, hogy őt és jelenlegi párját megveri, a férfit fejbe lövi. Amikor a férfi március 5-én telefonon életveszélyesen megfenyegette ismerősét, komoly félelmet keltett benne, ezért magánindítványt terjesztett elő a gyanúsítottal szemben, és kérte felelősségre vonását.

Az ügyben a nyomozás még folyamatban van. A gyanúsított büntetett előéletű, jelenlegi cselekményét is feltételes szabadságra bocsátás alatt követte el.

A fentiekre tekintettel a bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a gyanúsított újabb bűncselekményt követne el, valamint veszélyeztetné a bizonyítást a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével ezért elrendelte letartóztatását.

A végzést az ügyészség tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene, így az nem jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés