Hirdetés

Betegtől lopni? Ennyit ér Nyíregyházán

Szabolcsihír

2022.04.29. 10:00

Betegtől lopni? Ennyit ér Nyíregyházán
A kép illusztráció: pixabay.com

Korábban már elítélték.

Hirdetés

Hirdetés

Lopás miatt emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség az ellen a nő ellen, aki kórházi tartózkodása alatt egy betegtársától lopta el a szekrényében tartott pénztárcáját - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A középkorú nő légzési nehézségek miatt került kórházba idén januárban. Mivel betegsége kevésbé volt súlyos, mint a betegtársaié, ezért rendszeresen megkérték arra, hogy a büféből vásároljon nekik, így több kórterembe is bejáratos volt.

Az egyik alkalommal, mikor a folyosón sétált, észrevette, hogy az egyik beteg - a későbbi sértett - nem tartózkodik a szobájában, a betegtársai pedig alszanak. Odament az ágyához, és a kisszekrényből ellopta a pénztárcáját. Ezt követően kisietett az udvarra, majd ott a tárcából kivette a benne lévő 10.500 forint készpénzt, a tárcát pedig a sértett személyes okmányaival eldobta.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy - a lopás miatt néhány hónapja már elítélt - nőt a bíróság végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje.
Nyíregyházi Járási Ügyészség

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés