Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kilenc személy sérülését okozta a kezdő nyíregyházi sofőr

| 2022. 04. 13. | 11:36:00
Három autó ütközött egymásnak a balesetben.
Kilenc személy sérülését okozta a kezdő nyíregyházi sofőr
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon az ellen a nyíregyházi férfi ellen, aki figyelmetlen volt, és nem adta meg az elsőbbséget egy személygépkocsinak, ezért azzal és egy másik járművel is összeütközött – írja az ugyeszseg.hu.

A vád szerint a férfi még egy éves jogosítvánnyal sem rendelkezett, amikor 2021. augusztus 21-én, délután fél három körül autóval közlekedett Hajdúnánáson ideális időjárási, látási és forgalmi viszonyok között. Az autóban három utas is volt, akik a biztonsági övüket nem használták.

A vádlott egy útkereszteződésnél figyelmen kívül hagyta a kötelező megállást és elsőbbségadást előíró jelzőtáblát, majd megállás nélkül behajtott az útkereszteződésbe, ahol nekiütközött a szabályosan közlekedő másik személygépkocsinak. Mindkét autó sodródni kezdett, és nekiütköztek egy harmadik személyautónak. A vádlott és a másik két járművezető használta a biztonsági övet.

A baleset következtében az egyik személygépkocsit vezető sértettnek testszerte nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülései keletkeztek, továbbá a három autóban utazó további nyolc személy, közöttük egy néhány hónapos kisgyermek is megsérült, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseik keletkeztek.

A vádlott KRESZ szabályszegő magatartása miatt következett be a baleset és a sértettek sérülései. Az ügyben a nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le. A vádlott beismerte a bűncselekményt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés