Hirdetés

Kilenc személy sérülését okozta a kezdő nyíregyházi sofőr

ugyeszseg.hu

2022.04.13. 09:36

Kilenc személy sérülését okozta a kezdő nyíregyházi sofőr
(Fotó: ugyeszseg.hu)

Három autó ütközött egymásnak a balesetben.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon az ellen a nyíregyházi férfi ellen, aki figyelmetlen volt, és nem adta meg az elsőbbséget egy személygépkocsinak, ezért azzal és egy másik járművel is összeütközött – írja az ugyeszseg.hu.

A vád szerint a férfi még egy éves jogosítvánnyal sem rendelkezett, amikor 2021. augusztus 21-én, délután fél három körül autóval közlekedett Hajdúnánáson ideális időjárási, látási és forgalmi viszonyok között. Az autóban három utas is volt, akik a biztonsági övüket nem használták.

A vádlott egy útkereszteződésnél figyelmen kívül hagyta a kötelező megállást és elsőbbségadást előíró jelzőtáblát, majd megállás nélkül behajtott az útkereszteződésbe, ahol nekiütközött a szabályosan közlekedő másik személygépkocsinak. Mindkét autó sodródni kezdett, és nekiütköztek egy harmadik személyautónak. A vádlott és a másik két járművezető használta a biztonsági övet.

A baleset következtében az egyik személygépkocsit vezető sértettnek testszerte nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülései keletkeztek, továbbá a három autóban utazó további nyolc személy, közöttük egy néhány hónapos kisgyermek is megsérült, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseik keletkeztek.

A vádlott KRESZ szabályszegő magatartása miatt következett be a baleset és a sértettek sérülései. Az ügyben a nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le. A vádlott beismerte a bűncselekményt.

A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és hosszabb időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.
NyíregyházaDebreceni Járási Ügyészségközúti baleset gondatlan okozásának vétsége

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés