Hirdetés

Aranyérmes nyíregyházi hallgatók az országos egyetemi bajnokságon

szabolcsihir.hu

2022.05.30. 11:24

Aranyérmes nyíregyházi hallgatók az országos egyetemi bajnokságon
(Fotó: Nyíregyházi Egyetem)

Nyolc sportágban versenyeztek az egyetemisták.

Hirdetés

Hirdetés

Május 19. és 22. között rendezték a Miskolci Egyetemen a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) nyolc sportágat felvonultató fesztiválját, a MEFOB FESZT-et, ahol mintegy ezer hallgató versenyzett. A fesztivál az egyetemi sport legnagyobb rendezvénye és egyben felkészülés a 2024-es Debrecen-Miskolc Európai Egyetemi Játékok rendezésére – olvasható a Nyíregyházi Egyetem közleményében.

A MEFOB FESZT az egyetemi sport legnagyobb fesztiválja, ahol egyszerre több egyetemi országos bajnokságot is megszerveznek számos szabadidősportos rendezvénnyel kiegészülve annak érdekében, hogy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség felhívja a figyelmet az egyetemista korosztály számára a rendszeres sport fontosságára és közösségformáló erejére.

A Nyíregyházi Egyetemet az atlétikai versenyen Helebrandt Máté sport- és rekreációszervezés, Nyisztor Petra testnevelő tanár, mesterszak, Tóth Balázs sportszervezés, valamint Kozma Bettina és Pazonyi György osztatlan testnevelő tanár szakos hallgatók képviselték.

ARANYÉRMESEK:
Helebrandt Máté 10000 méter gyaloglásban.
Nyisztor Petra női hármasugrásban.
Tóth Balázs férfi súlylökésben.
Csapatkísérő: Urbinné dr. Borbély Szilvia
 
versenyNyíregyházi Egyetemaranyérem

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés