Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bombariadó Nyíregyházán: egy 14 éves fiú „viccelődött”

| 2022. 05. 09. | 11:58:00
Kilencszáz autót vizsgáltak át miatta a szakemberek.
Bombariadó Nyíregyházán: egy 14 éves fiú „viccelődött”
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt soron kívül állítja bíróság elé a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a 14 éves fiút, aki március 2-án, délben

azzal hívta fel mobiltelefonról a 112-es segélyhívó központot, hogy az egyik nagy nyíregyházi áruház parkolójában a gépkocsija alatt időzített bomba van.

A nagy erőkkel kivonuló rendőrök, katasztrófavédők és mentők lezárták az áruház parkolóját, és egyenként vizsgálták át az onnan távozó személygépkocsikat, valamint a parkoló autókat is, így összesen 900 járművet ellenőriztek. Mindez több mint három órát vett igénybe, nem kis kellemetlenséget okozva az áruház vásárlóinak és dolgozóinak. A rendőrség ugyanezen a napon, 17 óra 40 perckor már el is fogta az egyik közeli településen élő fiút, aki azonnal beismerte, hogy tőle származik a hamis bombafenyegetés, magyarázatként pedig annyit mondott, hogy csupán viccnek szánta a dolgot – tudatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség május 9-i közleményében. Ezért a bűncselekményért a törvény szerint 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Jelen ügyben a vádlott felfüggesztett fogházbüntetésre számíthat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés