Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyit a Parkfürdő Nyíregyháza-Sóstón

| 2022. 05. 30. | 13:42:00
Az első hétvégén 10 év alatt ingyenes a belépés.
Nyit a Parkfürdő Nyíregyháza-Sóstón
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyári szezon minden évben akkor jön el hivatalosan, amikor megnyit a nyíregyházi Parkfürdő - szögezte le közleményében a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.

Június 3.

Ez idén június 3-án, pénteken lesz: reggel 9 órától már fogadja vendégeit Nyíregyháza legnagyobb fürdőkomplexuma. Minden évben nagyon várjuk ezt a pillanatot, a medencéket már töltjük, ragyogóan zöld a pázsit, hamarosan minden adott a strandoláshoz a Parkfürdőben - írták.

A társaság minden fontos feladatot elvégzett, ami a nyitáshoz szükséges, így befejeződtek a medencék burkolatjavítási munkái, a csúszdák karbantartási munkái, az M1-es termálkút felújítási munkái, illetve a termálkutak új termelőcsöveket kaptak, ami a stabil és folyamatos vízellátás biztonságát szolgálja. A hatalmas parkrészek kertészeti munkái is folynak, hogy a Parkfürdő a nyitás napján országos tekintetben is páratlan zöldfelületeivel fogadhassa a vendégeket.

A nyitó hétvégén ingyenes gyermekfoglalkozásokkal és bábszínházi előadással is kedveskednek, míg a felnőtteket szombaton 14–17 óráig ingyenes reumatológiai tanácsadással várják.

Mint régen: maszk nélkül

A hatályos jogszabályok értelmében a fürdők védettségi igazolvány nélkül látogathatók, sőt, negatív PCR tesztet, vagy gyorstesztet sem szükséges bemutatni, a szájmaszk viselése sem kötelező. A fürdőzés a koronavírus járvány szempontjából alapvetően biztonságos tevékenységnek minősül, a fertőzés kockázata nagyon alacsony, tekintettel arra, hogy a fürdővizek fertőtlenítése során használt klór roncsolja a vírus külső burkát, a vírus pedig rövid időn belül elpusztul. Mindezek mellett a töltő–ürítő rendszerű medencékben olyan fertőtlenítő rendszert üzemeltetnek, mely nem károsítja a gyógyvíz hasznos összetevőit, de elpusztítja a vírusokat, fertőző anyagokat, így a koronavírust is.

Június közepétől ingyenes aqua-torna-, aqua-zumba-, és gyermekfoglalkozásokat tartanak, továbbá minden szerdán és pénteken 21.00 órától éjszakai fürdőzés is lesz, a belépés a Hotel Barbizon udvarán keresztül lehetséges az éjszakai fürdőprogramra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés