Hirdetés

Hirdetés

Nyíregyházán egész nyáron felszállhatunk a Balaton Expresszre

MTI

2022.06.16. 13:36

Nyíregyházán egész nyáron felszállhatunk a Balaton Expresszre
(Fotó: illusztráció)

A nyári menetrend jőúnius 18-án lép életbe.

Hirdetés

A vasúti nyári menetrenddel az ország minden tájáról elérhető a Balaton - jelentette be a közlekedési államtitkár csütörtökön.

Az idei nyári menetrend célja, hogy a Balaton felé ne csak Budapestről kínáljanak megbízható, ütemes kiszolgálását, hanem kihasználva, hogy a MÁV és a Volán már egy cégcsoportban működik, az ország minden tájáról biztosítsanak oda eljutási lehetőséget

- mondta a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján. Vitézy Dávid hozzátette, az idei nyári menetrenddel - ami a Volánbusznál június 16-án, a vasútnál pedig június 18-án lép életbe - az utasok igényeinek igyekeznek megfelelni. Kiemelte, idén június 12-ig, 2019 azonos időszakához mérve 80 százalékkal nőtt az utasok száma, ez csaknem félmillió embert jelent. Ez az "óriási" növekedés azt tükrözi, hogy ma már az iskolai szünet előtt többen járnak vonattal a Balatonra, mint a járvány előtti nyáron az augusztusi csúcsszezonban.

Budapestről megmarad a korábbi ütemes menetrendi rendszer, amely Intercity vonatokkal kiszolgálja a déli partot, az északi partra pedig a Kék Hullám Intercityk és az azokat kiegészítő Katica és más Interregio vonatok közlekednek.

Újdonság azonban, hogy öt irányba emeletes vonatokkal, Kiss motorvonatokkal új szolgáltatásokat is indítanak: Dunakanyarból Vác felől a Jégmadár Expressz, Kelet-Magyarországról pedig Nyíregyháza, Debrecen, Szolnok, Cegléd felől Újszászon át indulnak expressz vonatok Budapest érintésével a Balatonra - ismertette az államtitkár.

vonatMÁVBalatonnyaralás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés