Hirdetés

Hirdetés

Országos figyelmet kapott egy mátészalkai tanár

Szabolcsihír

2022.06.15. 13:06

Országos figyelmet kapott egy mátészalkai tanár
A kép illusztráció: pixabay.com

Olyan pedagógusokkal együtt díjazták, akik tanórákon túl is segítik diákjaik fejlődését és a tehetséggondozást.

Hirdetés

Huszonharmadik alkalommal adta át székházában az Ericsson Magyarország az ország egyik legjelentősebb magánalapítású oktatási díját, a cég kutatás-fejlesztési igazgatósága által alapított Ericsson-díjakat a kiemelkedő természettudományos tanáregyéniségeknek.

Az ünnepélyes díjátadón a középiskolai matematika- és fizikaoktatásban kiemelkedő szerepet vállaló pedagógusok közül nyolcan, kategóriánként és tantárgyanként két-két pedagógus vehette át „A matematika és fizika népszerűsítéséért" és „A matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért" alapított díjakat. A díjakkal 400 ezer forint pénzjutalom is járt. Az elismerésben olyan tanárok részesülnek, akik áldozatos, sokszor az iskolatermi elfoglaltságokon túl mutató munkájukkal, generációkkal szerettették meg a természettudományokat.

Az Ericsson Magyarország elkötelezte magát a hazai oktatás fejlesztése mellett; ezzel kapcsolatos vállalásának – melyre eddigi magyarországi története során összesen több mint 7 milliárd forintot költött a cég. Egyik legfontosabb része ez a díj más kezdeményezések – például a szintén az Ericsson támogatásával átadott Rátz Tanár Úr díj – mellett.

A tanárokat tanítványaik, iskoláik és egyéb oktatási intézmények terjeszthették fel a díjra, a díjazás pedig az Ericsson közoktatási partnerei, a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat bírálata, és a MATFUND Alapítvány kuratóriumának jóváhagyása alapján történt. A díjat a legelkötelezettebb, alapszintű oktatásban résztvevő matematikát és fizikát oktató pedagógusok vehették át, akik a „kötelező" tanórákon túl is számos különfoglalkozás alkalmával és egyéb iskolán kívüli tevékenységükkel is segítik diákjaik fejlődését és a tehetséggondozást.

2021-ben Ericsson-díjban részesült tanárok névsora:

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért'' 2021. évi díját matematikából

Madarász Péter, a Miskolci Hermann Ottó Gimnázium igazgatója és tanára
Orosz Gyula, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára kapta.

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért'' 2021. évi díját fizikából Schramek Anikó, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára és Seres István, a Premontrei Szent Norbert Gimnázium és Gödöllői Református Líceum fizikatanára és a a gödöllői Szent István Egyetem Fizika és Folyamatirányítási Tanszékének oktatója kapta.

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika népszerűsítéséért'' 2021. évi díját matematikából

Szomódi Zsuzsanna, a budapesti Szabó-Magda Angol-Magyar Kéttannyelvű Általános Iskola tanítónője és Dr. Berkéné Várbíró Beáta, a Keszthelyi Vajda János Gimnázium tanára kapta.

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika népszerűsítéséért'' 2021. évi díját fizikából

Stonawski Tamás, a mátészalkai Képes Géza Általános Iskola tanára és
Poócza József, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium tanára kapta.

pedagógusnap

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés