Hirdetés

Hirdetés

Megújul a Rozsrétszőlő bekötőút Nyíregyházán

Szabolcsihír

2022.06.16. 13:15

Megújul a Rozsrétszőlő bekötőút Nyíregyházán
Fotó: nyiregyhaza.hu

Hét hónap alatt készül el.

Hirdetés

Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés céljából Nyíregyháza önkormányzata 600 millió forint, százszázalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert a Rozsrétszőlő bekötőút felújíására. (Ez egyben a Nyugati 1. u., Déli Ipari Park bekötőút) TOP-os pályázaton.

A kivitelezés áprilisban kezdődött, várhatóan 7 hónap alatt készül el. A munkálatokat Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, és Halkóné Rudolf Éva, a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság elnöke sajtótájékoztatóval egybekötött helyszíni szemlén tekintette meg.

Nyíregyháza fejlődése szempontjából kiemelten fontos a helyi gazdaságfejlesztés, amelynek alapvető célja az üzleti infrastruktúra fejlesztésén keresztül a helyi vállalkozások támogatása, beruházások vonzása, valamint foglalkoztatási együttműködési megállapodások, paktumok támogatása által a térségi foglalkoztatottság növelése - közölték.

Jelentős az áruszállítás ezen a szakaszon

A rozsréti útszakaszon jelentős az árukiszolgálást és árumozgatást lebonyolító gépjárműforgalom, valamint a munkaerő-forgalom, ezért elengedhetetlen az útburkolat teljes körű felújítása, szabványosítása és megerősítése. A fejlesztés közvetlen célja a Rozsrétszőlő bekötőút felújítása szélesítése közel 1 kilométer hosszan. A felújítás az ipari parkos körforgalomtól indul, része a Marso Kft. és Lukoil csatlakozásaival érintett bekötő útszakasz. A fejlesztés eredményeként megvalósul Nyíregyháza külterületén a 35130 jelű közút szabványosítása, szélesítéssel és a pályaszerkezet megerősítésével is, így az átépítés után jelentős tehergépjármű forgalom növekedés várható.

Vágányzár, terelés

Jelenleg az előkészítő munkálatok zajlanak a területen. Elkezdődtek a közműkiváltások, valamint a 0+275 és 0+450 szelvényszámok között folyamatban van a padka-, és humuszréteg leszedése, régészeti szakfelügyelet mellett.

Ez idő alatt a H30-as busz a lezárásokra tekintettel módosított útvonalon közlekedik. Az ütemezett munkálatoknak megfelelően a 100-as vasút fővonalon vágányzár lesz június 27-30. között, amikor 4 napig az adott szakaszon szünetel a vasúti közlekedés.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés