Hirdetés

Hirdetés

A tervezettnél hamarabb nyit újra a nyíregyházi színház

szabolcsihir.hu

2023.01.23. 17:44

A tervezettnél hamarabb nyit újra a nyíregyházi színház
Fotó: Facebook/Kovács Ferenc

Február 11-én lesz az első előadás.

Hirdetés

A tervezettnél hamarabb, február 11-én kinyit a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház - olvasható a város polgármesterének Facebook-bejegyzésében.

Kovács Ferenc azt írja: a szankciós energiaválság jegyében már nyár végén elkezdtek elkészülni a fűtési időszak várható nehézségeire. Az októberi közgyűlésen döntöttek egyes intézmények részleges bezárásáról. Az azóta eltelt időben bebizonyosodott, hogy ezzel jelentős megtakarításokat értek el.

Rendszeresen értékelik a folyamatokat, s több tényezőt – így a lakosság igényeit is – figyelembe véve hoznak döntéseket a zárások feloldásáról.

Ez alapján bejelenthetem, hogy a tervezett, tavaszi újraindulástól hamarabb, már február 11-től teljes munkarendben játszhat a Móricz Zsigmond Színház társulata. Ezzel a döntéssel kedvezünk a színházlátogatóknak, a bérleteseknek, s az önkormányzati cégként működő teátrumnak is, hiszen így még a tervek szerint valósítható meg az évad. A nagyszínpadon a Teljesen idegenek című előadással kezdenek

- közölte a polgármester, hozzátéve, hogy a továbbra is folyamatosan üzemelő Eissmann Városi Sportuszoda mellett így újabb fontos közösségi színteret látogathatnak rendszeresen a nyíregyháziak. 

NyíregyházaMóricz Zsigmond Színházenergiaválság

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés