Hirdetés

Hirdetés

Társat kapott az Ukrajnából mentett nyíregyházi oroszlánkölyök

szabolcsihir.hu

2023.01.17. 11:29

Társat kapott az Ukrajnából mentett nyíregyházi oroszlánkölyök

Megkezdődött Mázli visszavadítása.

Hirdetés

A jelenleg 30 hetes állatot a kelet-ukrajnai Melitopol állatkertjéből menekítették ki kárpátaljai és kelet-ukrajnai magánszemélyek. Az akkor 9 hetes kölyköt először egy lelkes állatvédő ungvári család fogadta be, de világossá vált számukra, ez hosszútávon nem lesz megoldás, így megkeresték az állatkertet – írja a Nyíregyházi Állatpark Facebook-oldalán.

Munkatársaik azonnal cselekedtek, és a hatóságok segítségével a határ mellett átvették az oroszlánt, aki az általános állatorvosi vizsgálat és vakcinázás után a park egyik – nagymacska nevelésben tapasztalt – állatgondozójának otthonába került néhány hétre, mivel eddig is emberek nevelték. A kölyök fő tápláléka eleinte a tejpótló tápszer volt, de a gondozó fokozatosan átszoktatta a szilárd takarmányra.

Amint stabilan evett az állat, visszakerült az állatparkba, és a dolgozók megkezdték visszavadítását is a park karantén épületében.

A Miskolci Állatkertben született kis oroszlánok egyike lett Mázli társa, így hamarosan a park oroszlánfalkájának teljes jogú tagja lehet mindkét fiatal nőstény.
NyíregyházaNyíregyházi ÁllatparkMiskolcoroszlán

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés