Hirdetés

Hirdetés

Kelendők a panellakások - így felértékelődött a házgyári kényelem

portfolio.hu

2023.02.07. 15:31

Kelendők a panellakások - így felértékelődött a házgyári kényelem
(Fotó: illusztráció)

Nyíregyházán is a leghamarabb a panellakást lehet eladni.

Hirdetés

A panellakások épülésükkor csodának, később szitokszónak számítottak, 2022 óta újra reneszánszát élő ingatlantípus erőssége a „rezsivédett” címkével együtt tovább növekedett, amelynek köszönhetően a lassuló piaci körülmények ellenére is gyorsan és jó áron találtak új tulajdonosra a lakótelepi otthonok a Duna House értékesítési adatai szerint - írja a portfolio.hu.

"A rezsicsökkentés kivezetése óta felértékelődött a házgyári lakások fontossága mind a vidéki, mind a fővárosi ingatlanpiacon. A kiszámítható fenntartási költségük miatt egyre kedveltebb házgyári lakások értékesítési ideje a gyengébb második félévben sem emelkedett, a Duna House 2022-es negyedik negyedéves adatai alapján átlagosan 2 hónapnál kevesebb időre volt szükség a sikeres tranzakciózárásig régiótól függetlenül”

– mondta Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője, aki érdekességként közölte: a legmagasabb eladási árú panellakásokat 2022-ben Budapest III. kerületében értékesítették a Duna House kollégái, ahol több ízben 60 millió forintos vételár felett zárult a tranzakció. A négyzetméterárak tekintetében 2022-ben már a milliós négyzetméterárat meghaladó kategória sem meglepő a panellakások között sem, egy 36 négyzetméteres, jó állapotú, kiváló elhelyezkedésű lakás a XIII. kerületben, 39 millió forintért kelt el.

ingatlanpanellakás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés