Hirdetés

Hirdetés

Megújult a Helyőrségi Művelődési Otthon Nyíregyházán

MTI

2023.04.01. 11:33

Megújult a Helyőrségi Művelődési Otthon Nyíregyházán
Fotó: nyiregyhaza.hu

Csaknem 950 millió forintot fordítottak kulturális fejlesztésekre.

Hirdetés

Csaknem 950 millió forintos európai uniós támogatásból újíthatta meg Nyíregyháza többi között a város szívében található egykori Helyőrségi Művelődési Otthont, amely immár a Szindbád nevet viseli - tájékoztatta a megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

A közlemény szerint a projekt célja olyan helyi "turisztikai attrakció" létrehozása, amely segíti a helyi gazdaság élénkítését, és a fejlesztésnek köszönhetően tovább tartózkodnak a városban, a térségben az odalátogató turisták is. Emellett közvetett célként említették a lakosság életminőségének javítását és a GDP növekedésének elérését.

A beruházás eredményeként színháztörténeti múzeum is létrejött, valamint kialakítottak egy korszerű, interaktív, installációs látogatóteret és egy háromdimenziós mozit. A tárlatot tárgyi relikviák, videótérképek is kiegészítik, többnyelvű audionarrációval. Nyolcvan férőhelyes pódiumszínpadot építettek, illetve az épület felső szintjén több mint százhúsz férőhelyes rendezvénytermet alakítottak ki

- írták.

A fejlesztés a Terület és Településfejlesztési Operatív Program forrásából, százszázalékos, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg.

Nyíregyházafejlesztéskultúra

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés