Hirdetés

Hirdetés

Pénzbeli juttatásokról és utcaelnevezésről dönt a nyíregyházi közgyűlés

2023.05.23. 15:01

Pénzbeli juttatásokról és utcaelnevezésről dönt a nyíregyházi közgyűlés
(Fotó: nyiregyhaza.hu)

A Kökörcsin mellett lehet az Ánizs utca.

Hirdetés

Anyíregyházi közgyűlés május 25-én tárgyalja majd többek között a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata által az egyes szociális rászorultságtól függetlenül nyújtott pénzbeli és természetbeni ellátási formákról szóló önkormányzati rendelet módosítását, valamint a közterületek elnevezéséről és elnevezések megerősítéséről szóló előterjesztést is.

Ezek értelmében:

  • emelkedhet a karácsonyi támogatás összege, ami az elmúlt évek világpiaci-gazdasági folyamatai miatt vált szükségessé annak érdekében, hogy a támogatás az elkövetkezőkben is az eddigiekben megszokott minőségben és színvonalon kerülhessen folyósításra az arra jogosultak részére.
  • A 0321/113 hrsz.-ú közterület, 0321/319, 0321/406, 0321/323 hrsz.- magánút - Nyírszőlős városrészben a Szamos utcát és a Csongor utcát összekötő út - elnevezése Ánizs utca lehet. A vele párhuzamos Kökörcsin utca nevével tartalmi kapcsolatban áll abban az értelemben, hogy bár az ánizst elsősorban fűszernövénynek tekintjük, gyógyhatása is van, ahogyan a kökörcsinnek.
Nyíregyházaközgyűlés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés