Hirdetés

Nyíregyházi, szabolcsi! Te is tekAIRd körbe! Pályázat indul!

2023.06.09. 11:13

Nyíregyházi, szabolcsi! Te is tekAIRd körbe! Pályázat indul!
(Fotó: illusztráció)

A környezettudatos életmódra való nevelést sohasem lehet elég korán kezdeni.

Hirdetés

A HungAIRy LIFE integrált projekttel kapcsolatban a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projektpartnereinek egyik kiemelt témája a kerékpáros közlekedés népszerűsítése, ennek mentén hirdeti meg 2023-ban a tekAIRd körbe! pályázatot.

A környezet- és egészségtudatos életmódra való nevelést sohasem lehet elég korán, vagy túl későn kezdeni. Játékos versennyel próbálják a kerékpáros közlekedést megszerettetni a gyermekekkel, fiatal felnőttekkel, családokkal.

A pályázat két részből áll: az elsőben – a közlekedésbiztonságra nagy hangsúlyt fektetve – a jelentkezők feladata, hogy kerékpárjuk és egy GPS navigációs rendszer segítségével minél érdekesebb alakzatokat rajzoljanak ki a térképen. A GPS-szel rögzített alakzatok kép formátumú (JPEG) beküldésével jelentkezhetnek a pályázók, a nyertesekről pedig az előzsűrizést követően a projekt Facebook-oldalán kiírt közönségszavazás dönt.

A pályázat másik részében valamelyik magyarországi tó – a Balaton, a Velencei-tó, a Tisza-tó, a Fertő tó – körbetekerése a feladat, GPS navigációs rendszer segítségével dokumentálva. A távot teljesítők szintén a navigációs rendszerrel rögzített alakzatok kép formátumú (JPEG) beküldésével jelentkezhetnek a nyereménysorsolásra. Emellett a távot a legnagyobb létszámú csoporttal teljesítő pályázókat külön díjazzák a pályázat kiírói.

Amennyiben több személy együttesen, egy időben tekeri körbe az alakzatot vagy tavaink egyikét, az elkészült képpel csak egy pályázó jelentkezhet, a csapatról készített fénykép feltöltésével és a csapat létszámának feltüntetésével.

A közönségszavazás 1–3. helyezettje ajándékcsomagban részesül, a sorsoláson résztvevők pedig szintén értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

A pályázat időtartama: 2023. június 6. 14 óra – 2023. szeptember 22. éjfél

kerékpárközlekedéskörnyezettudatos

Hirdetés

Hirdetés