Hirdetés

42 milliós banki csalás: szabolcsi szála is van a történetnek

police.hu | 2024. 02. 09. | 12:09:22
Tévedésbe ejtették a berettyóújfalui cég képviselőjét.
42 milliós banki csalás: szabolcsi szála is van a történetnek
Nem ússza meg a felelősségre vonást (Fotó: rendőrség)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága is megállás nélkül robog a Mátrix Projekt égisze alatt. A cél továbbra is az, hogy senki ne legyen csalás áldozata, ezért minden egyes ügyet aprólékosan és végletekig menően megvizsgálnak a nyomozók.

Az igazgatóság bűnügyesei egy 2023 áprilisában történt csalással kapcsolatban azonosítottak egy ukrán-magyar állampolgárt, aki társaival együtt egy berettyóújfalui cég képviselőjét ejtette tévedésbe. Megszerezték a banki adataikat, majd 42 millió forintot utaltak a saját számlájukra.

A rendelkezésre álló információk szerint a 20 éves kettős állampolgár korábban megbízta egy Szabolcs vármegyei ismerősét azzal, hogy keressen valakit, akinek a bankszámlájára át tudják utalni a megszerzett pénzt. Az ismerős így is tett, majd az újonnan beszervezett férfi segítségével összesen 32 millió forintot vettek fel különböző bankautomatáknál, amit a két magyar személyesen adott át a fiatalnak. A két magyar kihallgatása már korábban megtörtént, a 20 éves férfit február 1-jén fogták el a hajdú-bihari nyomozók a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Pénzmosás bűntett miatt kihallgatták, őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását.

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

Hirdetés