Hirdetés

A magyar gyógypedagógus agydaganatos kisfiú életéért fut

| 2023. 11. 24. | 11:03:29
Már sokat gyűjtött, de még nem eleget.
A magyar gyógypedagógus agydaganatos kisfiú életéért fut
Szabó Marcit Németországban kezelik (Fotó: Nádudvari Péter/magánarchívum))
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A mátrai faluban, Recsken élő Szabó Marci már évek óta küzd a gyilkos kór ellen. A kemo- és sugárterápia nem vezettek eredményre, de a család rátalált egy kölni magánklinikára, és az ottani speciális kezeléssorozatnak köszönhetően a kisfiú újra reménykedhet a gyógyulásban.

A komplex módszer egyik eleme az úgynevezett vírusterápia, amely során olyan kórokozókat juttatnak Marci szervezetébe, amelyek csak a daganatos sejteket támadják meg.

A kezelési ciklusokra a kisfiú szervezete jól reagál. Egy kezeléssorozat ára alaklamnként kétmillió forint, Marcikának négyhavonta kell részt vennie egy ilyenen. Nádudvari Péter gyógypedagógus, jótékonysági futó elhatározta, hogy segít a családnak, és az idei vállalásával – amely során a debreceni Nagytemplomtól a Kékes csúcsáig is elfutott – már két kezeléssorozat árát is előteremtette, de a gyűjtést nem zárta le, ugyanis szeretné, ha a harmadikra is összejönne a fedezet. Péter gyűjtése közel 5,3 millió forintnál tart, a következő kezelési ciklus árából még 700 ezer forint hiányzik. 

A debreceni gyógypedagógus a Nagytemplomtól a Kékes-tetőig futott, hogy segítsen (Fotó: Nádudvar Péter/magánarchívum)
Hirdetés