Hirdetés
Hirdetés

Az idei volt a valaha mért legmelegebb első félév a Földön

| 2015. 08. 13. | 11:14:29
Konferencia lesz gazdálkodóknak a klímaváltozás kihívásairól Berettyóújfaluban.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az idei volt a valaha mért legmelegebb első félév a Földön. Az eddigi tizenöt legmelegebb évből pedig tizenhárom a 2000 óta eltelt másfél évtizedre esik. Lassan mindenki számára nyilvánvalóvá válik , hogy az éghajlatváltozás immár nem a jövő problémája, hanem a mindennapoké.

A gazdáknak alkalmazkodni kell a megváltozott körülményekhez

Különösen sok kihívással néz szembe a mezőgazdaság, ahol minden milliméter lehullott csapadék, minden napsütéses óra jelentős hatást gyakorol a termés mennyiségére és minőségére. Ezért a termesztéstechnológia minden pontján, tehát a talaj-előkészítéstől a betárolásig figyelembe kell venni a megváltozott körülményeket. A szélsőséges időjárás hatást gyakorol a fajtakiválasztásra, a műtrágya használatára, de a növényvédelemre is. Csak az gazdálkodhat a továbbiakban is eredményesen, aki tisztában van a kockázatokkal és az elérhető legjobb megoldásokkal. Aki ezekről nem vesz tudomást, csak a kárenyhítési alapokra és biztosításokra támaszkodhat.

Konferenciasorozat ad választ a kihívásokra

A 2. Gazdag Gazda Konferenciasorozat ennek a témának a kérdéseit járja körbe, amire minden agrárszereplőnek válaszokat kell adnia. A szervező Magro.hu a programot úgy válogatta össze, hogy minél több területet érintsenek a témakörben, és naprakész, gyakorlatias tudással gazdagodjanak a résztvevők. A rendezvényekre olyan előadókat hívtak meg, akik közérthető formában mutatják be, melyik fázisban mire kell figyelni és milyen döntések vezetnek a sikerhez. A konferenciákat záró kerekasztal beszélgetések különlegessége pedig, hogy a gazdálkodók maguk mutatják be a nehézségeket és az általuk alkalmazott működő praktikákat. A beszélgetésbe bárki bekapcsolódhat, kérdezhet a gazdálkodók tapasztalatairól, a meghívott szakértőktől pedig a nap folyamán elhangzott kérdésekről, pályázati és pénzügyi lehetőségekről.

A sorozat négy helyszínen kerül megrendezésre:

Szeptember 7. - Budapest

Szeptember 10. - Kaposvár

Szeptember 16. - Berettyóújfalu

Szeptember 22. - Szeged

További információ és jelentkezés az esemény hivatalos oldalán: http://www.magro.hu/konferencia/

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés